Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Biff Stroganoff smaksatt med rökigt te

Ett krämigt recept på Biff Stroganoff smaksatt med rökigt te. Du behöver bland annat biff, champinjoner, lök, te, crème fraiche och senap. Servera stroganoffen med pressad potatis och gräddfil.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär köttet i strimlor, skala och finhacka löken. Skiva eller skär champinjonerna i halvor.
  2. Bryn köttet och löken i hälften av smöret i en stekpanna. Lägg över i en liten gryta. Stek champinjonerna i resten av smöret och lägg i grytan.
  3. Tillsätt tomatpuré, te, vatten och kalvfond. Låt puttra i ca 15 minuter. 
  4. Späd biffgrytan med crème fraiche innan servering och smaka av med dijonsenap, salt och peppar.
  5. Till servering: Servera biff stroganoff med kokt potatis, gräddfil eller kvarg, saltgurka eller mjölksyrad gurka i stavar.

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på fonden. Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör eller olja. Välj laktosfri crème fraiche och gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett eller olja. Byt ut crème fraiche och gräddfil mot imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g biff eller innanlår av nötkött
  • 2 gula lökar
  • 150 g färska champinjoner
  • 2 msk smör
  • 2 msk tomatpuré
  • 1/2 msk rökigt, finmalet lakritste eller lapsang souchong-te
  • 2 dl vatten
  • 1 msk kalvfond
  • 1 1/2 dl crème fraiche (lättcrème fraiche för en mindre fet variant)
  • 1 msk syrlig stark senap av dijontyp
  • salt och peppar
Till servering
  • kokt potatis
  • gräddfil eller kvarg (1 %)
  • saltgurka eller mjölksyrad gurka, i stavar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?