Gratinerade sardiner
På 30-talet blev konservburken populär i de svenska köken. I dåtidens kokböcker fanns många tips på hur man lagar mat på 15 minuter. Med några få ingredienser; sardiner, tomater, persilja och lagrad ost blir denna gratinerade förrätt precis så snabb och enkel att tillaga – och överraskande god!
Ingredienser
4 portioner
4 tomater
1/2 dl hackad persilja
2 msk smör
salt
peppar
2 askar sardiner i olja, skinn och benfria (à 120 g)
Till gratinering
4 msk riven lagrad ost
1 msk smör
Till servering
bröd
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1510 KJ / 361 kCal
Fett25 g
Salt2.99 g
Kolhydrater15 g
Protein19 g
Kommentarer
Smakade förvånansvärt gott! Serverade detta som förrätt och det var renskrapat på faten. Hittade dock inga skinn- och benfria sardiner vare sig på ICA eller ngn annan butik i en hyfsat stor stad, så det fick bli till att rensa själv. Tillagningstiden blev därför betydligt längre än 30 min.
Doris
2022-03-26Smakade förvånansvärt gott! Serverade detta som förrätt och det var renskrapat på faten. Hittade dock inga skinn- och benfria sardiner vare sig på ICA eller ngn annan butik i en hyfsat stor stad, så det fick bli till att rensa själv. Tillagningstiden blev därför betydligt längre än 30 min.
Doris
2022-03-26Mycket gott! Eftersom jag lagade till mig själv tog jag endast en burk sardiner men behöll mängden i övriga ingredienser. Det gick också bra!
Lene
2018-01-03