Gratinerade sardiner    

Betyg 4.6 av 5.
10 personer har röstat
4
Gratinerade sardiner    

På 30-talet blev konservburken populär i de svenska köken. I dåtidens kokböcker fanns många tips på hur man lagar mat på 15 minuter. Med några få ingredienser; sardiner, tomater, persilja och lagrad ost blir denna gratinerade förrätt precis så snabb och enkel att tillaga – och överraskande god!

Gratinerade sardiner    

Ingredienser

4 portioner
4   tomater
1/2 dl  hackad persilja
2 msk  smör
salt och peppar
2   askar sardiner i olja, skinn och benfria (à 120 g)

Till gratinering

4 msk  riven lagrad ost
1 msk  smör

Till servering

bröd

För alla

Fri från ägg men innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.6 av 5.
10 personer har röstat

Kommentarer

Smakade förvånansvärt gott! Serverade detta som förrätt och det var renskrapat på faten. Hittade dock inga skinn- och benfria sardiner vare sig på ICA eller ngn annan butik i en hyfsat stor stad, så det fick bli till att rensa själv. Tillagningstiden blev därför betydligt längre än 30 min.

Doris

2022-03-26

Smakade förvånansvärt gott! Serverade detta som förrätt och det var renskrapat på faten. Hittade dock inga skinn- och benfria sardiner vare sig på ICA eller ngn annan butik i en hyfsat stor stad, så det fick bli till att rensa själv. Tillagningstiden blev därför betydligt längre än 30 min.

Doris

2022-03-26

Mycket gott! Eftersom jag lagade till mig själv tog jag endast en burk sardiner men behöll mängden i övriga ingredienser. Det gick också bra!

Lene

2018-01-03

Näringsvärde per portion

Energi1510 KJ / 361 kCal
Fett25 g
Salt2.99 g
Kolhydrater15 g
Protein19 g

Testa liknande recept

Varma mackor med stuvad svamp
Betyg 4.4 av 5.
133 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Tacos
Betyg 3.9 av 5.
562 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Potatisbröd
Betyg 4.6 av 5.
15 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Porchetta
Betyg 4.3 av 5.
32 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Ugnsbakad falukorv
Betyg 4.4 av 5.
27 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Coeur de filét Provencale
Betyg 4.5 av 5.
66 personer har röstat
Över 60 min att tillaga