Gratinerade sardiner    

7
4
Gratinerade sardiner    

På 30-talet blev konservburken populär i de svenska köken. I dåtidens kokböcker fanns många tips på hur man lagar mat på 15 minuter. Med några få ingredienser; sardiner, tomater, persilja och lagrad ost blir denna gratinerade förrätt precis så snabb och enkel att tillaga – och överraskande god!

Gratinerade sardiner    

Ingredienser

4 portioner
4 tomater
1/2 dl hackad persilja
2 msk smör
salt och peppar
2 askar sardiner i olja, skinn och benfria (à 120 g)

Till gratinering

4 msk riven lagrad ost
1 msk smör

Till servering

bröd

För alla

Fri från ägg men innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

7

Kommentarer

Doris

2022-03-26

Smakade förvånansvärt gott! Serverade detta som förrätt och det var renskrapat på faten. Hittade dock inga skinn- och benfria sardiner vare sig på ICA eller ngn annan butik i en hyfsat stor stad, så det fick bli till att rensa själv. Tillagningstiden blev därför betydligt längre än 30 min.

Doris

2022-03-26

Smakade förvånansvärt gott! Serverade detta som förrätt och det var renskrapat på faten. Hittade dock inga skinn- och benfria sardiner vare sig på ICA eller ngn annan butik i en hyfsat stor stad, så det fick bli till att rensa själv. Tillagningstiden blev därför betydligt längre än 30 min.

Lene

2018-01-03

Mycket gott! Eftersom jag lagade till mig själv tog jag endast en burk sardiner men behöll mängden i övriga ingredienser. Det gick också bra!

Näringsvärde per portion

Energi 1510 KJ / 361 kCal
Fett 25 g
Salt 2.99 g
Kolhydrater 15 g
Protein 19 g
Läs mer om näringsvärden