Gratinerade sardiner    

4
2
Gratinerade sardiner    

På 30-talet blev konservburken populär i de svenska köken. I dåtidens kokböcker fanns många tips på hur man lagar mat på 15 minuter. Med några få ingredienser; sardiner, tomater, persilja och lagrad ost blir denna gratinerade förrätt precis så snabb och enkel att tillaga – och överraskande god!

Skriv ut
Gratinerade sardiner    

Ingredienser

4 portioner
4
tomater
1/2 dl
hackad persilja
2 msk
smör
-
salt och peppar
2
askar sardiner i olja, skinn och benfria (à 120 g)

Till gratinering

4 msk
riven lagrad ost
1 msk
smör

Till servering

bröd

För alla

Fri från ägg men innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentarer

Lene

2018-01-03

Mycket gott! Eftersom jag lagade till mig själv tog jag endast en burk sardiner men behöll mängden i övriga ingredienser. Det gick också bra!

Jan

2017-04-20

Testade definitivt en femma

Näringsvärde per portion

Energi 1510 KJ / 361 kCal
Fett 25 g
Salt 2.99 g
Kolhydrater 15 g
Protein 19 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept