På 30-talet blev konservburken populär i de svenska köken. I dåtidens kokböcker fanns många tips på hur man lagar mat på 15 minuter. Med några få ingredienser; sardiner, tomater, persilja och lagrad ost blir denna gratinerade förrätt precis så snabb och enkel att tillaga – och överraskande god!
Fri från ägg men innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Smakade förvånansvärt gott! Serverade detta som förrätt och det var renskrapat på faten. Hittade dock inga skinn- och benfria sardiner vare sig på ICA eller ngn annan butik i en hyfsat stor stad, så det fick bli till att rensa själv. Tillagningstiden blev därför betydligt längre än 30 min.
Doris
2022-03-26Smakade förvånansvärt gott! Serverade detta som förrätt och det var renskrapat på faten. Hittade dock inga skinn- och benfria sardiner vare sig på ICA eller ngn annan butik i en hyfsat stor stad, så det fick bli till att rensa själv. Tillagningstiden blev därför betydligt längre än 30 min.
Doris
2022-03-26Mycket gott! Eftersom jag lagade till mig själv tog jag endast en burk sardiner men behöll mängden i övriga ingredienser. Det gick också bra!
Lene
2018-01-03