Biff Rydberg

En lyxigare variant av pyttipanna med enkla och fina råvaror som ryggbiff, potatis och lök i fokus. Vill du servera den som man gjorde 1911? Lägg det tärnade köttet i mitten på ett fat, löken i en krans runt köttet och potatisen ytterst. Bjud på rå äggula och senap som tillbehör.

Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsberäkningen är inkl. tillbehör.
Energi2906 KJ / 695 kCal
Fett37 g
Salt2 g
Kolhydrater46 g
Protein42 g
Kommentarer
24 stLätt och gott! Biff Rydberg skapades på Hotell Rydberg i Stockholm, som var öppet 1857–1914. Rätten är uppkallad efter grosshandlaren Abraham Rydberg, som donerade pengar till hotellets bygge, men han fick aldrig smaka på rätten. Rätten skapades av hotellets köksmästare, Jean-François Régis Cadier, som ett sätt att ta till vara på rester av oxfilé.
Sven hampus
Jag gjorde senapskräm som tillbehör enligt ett ICA recept
Ulf
Fantastiskt gott och en perfekt rätt att bli mer van i köket till.
Claudio
Supergott!!
Ursel ingrid
Blev väldigt gott! Rev lite färsk pepparrot till. 😋
Fredrik
Var finns senapsgrädden?
Torbjörn
Brukar göra ett senapssmör till med smör, diverse senapssorter och persilja och dutta på så det smälter lite. Favoriträtt!
Karin
Jag såg nu att ugnen var för att hålla potatisen varm 😅
Malin
Ser väldigt gott ut och vill gärna prova men jag kan inte se hur länge det ska vara i ugnen då jag antar att det ska in där eftersom man ska sätta på den 😅
Malin
En fröjd❤️
Joacim