Biff Rydberg

Betyg 4.4 av 5.155 personer har röstat
Receptet har 24 kommentarer
Biff Rydberg

En lyxigare variant av pyttipanna med enkla och fina råvaror som ryggbiff, potatis och lök i fokus. Vill du servera den som man gjorde 1911? Lägg det tärnade köttet i mitten på ett fat, löken i en krans runt köttet och potatisen ytterst. Bjud på rå äggula och senap som tillbehör.

Biff Rydberg

Ingredienser

4 portioner
8 stora potatisar
600 g ryggbiff eller oxfilé
3 gula lökar
1/2 kruka persilja
ca 5 msk smör
ca 3 msk olja
salt
vitpeppar

Till servering

äggulor och senap

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

24 st
  • Lätt och gott! Biff Rydberg skapades på Hotell Rydberg i Stockholm, som var öppet 1857–1914. Rätten är uppkallad efter grosshandlaren Abraham Rydberg, som donerade pengar till hotellets bygge, men han fick aldrig smaka på rätten. Rätten skapades av hotellets köksmästare, Jean-François Régis Cadier, som ett sätt att ta till vara på rester av oxfilé.

    Sven hampus

  • Jag gjorde senapskräm som tillbehör enligt ett ICA recept

    Ulf

  • Fantastiskt gott och en perfekt rätt att bli mer van i köket till.

    Claudio

  • Supergott!!

    Ursel ingrid

  • Blev väldigt gott! Rev lite färsk pepparrot till. 😋

    Fredrik

  • Var finns senapsgrädden?

    Torbjörn

  • Brukar göra ett senapssmör till med smör, diverse senapssorter och persilja och dutta på så det smälter lite. Favoriträtt!

    Karin

  • Jag såg nu att ugnen var för att hålla potatisen varm 😅

    Malin

  • Ser väldigt gott ut och vill gärna prova men jag kan inte se hur länge det ska vara i ugnen då jag antar att det ska in där eftersom man ska sätta på den 😅

    Malin

  • En fröjd❤️

    Joacim

Näringsvärde per portion

Näringsberäkningen är inkl. tillbehör.
Energi2906 KJ / 695 kCal
Fett37 g
Salt2 g
Kolhydrater46 g
Protein42 g

Testa liknande recept

  • Minijitterbuggare
    Betyg 4.7 av 5.6 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Stockholmskakor
    Betyg 4.5 av 5.21 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Omelettsufflé
    Betyg 3 av 5.4 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Gös à la Mornay
    Betyg 3.9 av 5.24 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Coeur de filét Provencale
    Betyg 4.5 av 5.76 personer har röstat
    Receptet har 7 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Gratinerade sardiner
    Betyg 4.6 av 5.10 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad