Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Biff med stekta rotfruktsstavar

Biff med stekta rotfruktsstavar är ett mättande och gott alternativ till din vardagsmiddag. Biffen med smak av rosmarin, citronrasp och salt serveras med stekta bitar av morötter och palsternackor.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2001
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Skala rotfrukterna och kapa dem i ändarna så att de är lika långa. Dela på längden och skär till stavar.
  3. Bryn stavarna på alla sidor i olja i en het stekpanna.
  4. Salta och peppra. Pressa över vitlök, strö över rosmarin och citronrasp. Ställ in i ugnen på mellersta falsen i 15-20 minuter.
  5. Salta och peppra biffarna. Stek dem i smör i en het stekpanna, 2-3 minuter på varje sida.
  6. Lägg upp biff och grönsaker på varma tallrikar och servera gärna med champinjonröra (se Tips) och/ eller en snabblagad sås.

För alla

Fri från gluten och ägg men innehåller mjölk.
Gör mjölkfri: välj enbart olja till stekningen och uteslut champinjonröran.

Tips

Champinjonröra: Skiva tunt ca 100 g champinjoner. Rör ihop 3 msk crème fraiche, 2 tsk fransk senap samt ca 2 msk finhackad persilja och blanda med champinjonerna. Salta och peppra. Servera till biffen.
Tipstexten är avsedd för 4 port.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 skivor utskuren biff (à 150 g)
  • 500 g stora palsternackor
  • 500 g stora morötter
  • 2 tsk rosmarin
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk rivet citronskal
  • olivolja och smör till stekning
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?