Biff med stekta rotfruktsstavar

Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
2
Biff med stekta rotfruktsstavar

Biff med stekta rotfruktsstavar är ett mättande och gott alternativ till din vardagsmiddag. Biffen med smak av rosmarin, citronrasp och salt serveras med stekta bitar av morötter och palsternackor.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2001

Biff med stekta rotfruktsstavar

Ingredienser

4 portioner
4   skivor utskuren biff (à 150 g)
500 g  stora palsternackor
500 g  stora morötter
2 tsk  rosmarin
2   vitlöksklyftor
2 msk  rivet citronskal
olivolja och smör till stekning
salt och peppar

För alla

Fri från gluten och ägg men innehåller mjölk.
Gör mjölkfri: välj enbart olja till stekningen och uteslut champinjonröran.

Gör så här

Tips

Champinjonröra: Skiva tunt ca 100 g champinjoner. Rör ihop 3 msk crème fraiche, 2 tsk fransk senap samt ca 2 msk finhackad persilja och blanda med champinjonerna. Salta och peppra. Servera till biffen.
Tipstexten är avsedd för 4 port.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat

Kommentarer

Ny kommentar till receptet 061105 Vi har ätit dena goda måltid igen .Det har blivit en favorit .

Carina

2006-11-09

det va verkligen gott

Carina

2006-01-04

Testa liknande recept

Ugnsrostade grönsaker med rosmarin
Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Morots- och palsternacksbröd med oliver
Betyg 3.6 av 5.
23 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Under 45 min att tillaga
Kyckling med potatis, rostade grönsaker och gräddsås
Betyg 4.7 av 5.
9 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Citrusstekt lammstek med rostade rotfrukter
Betyg 2 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Palsternackspizza med taleggio och schalottenlök
Betyg 4.4 av 5.
19 personer har röstat
Över 60 min att tillaga