Biff med stekta rotfruktsstavar
Biff med stekta rotfruktsstavar är ett mättande och gott alternativ till din vardagsmiddag. Biffen med smak av rosmarin, citronrasp och salt serveras med stekta bitar av morötter och palsternackor.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2001
Ingredienser
4 portioner
4 skivor utskuren biff (à 150 g)
500 g stora palsternackor
500 g stora morötter
2 tsk rosmarin
2 vitlöksklyftor
2 msk rivet citronskal
olivolja och smör till stekning
salt och peppar
För alla
Fri från gluten och ägg men innehåller mjölk.
Gör mjölkfri: välj enbart olja till stekningen och uteslut champinjonröran.
Gör så här
Tips
Champinjonröra: Skiva tunt ca 100 g champinjoner. Rör ihop 3 msk crème fraiche, 2 tsk fransk senap samt ca 2 msk finhackad persilja och blanda med champinjonerna. Salta och peppra. Servera till biffen.
Tipstexten är avsedd för 4 port.
Tipstexten är avsedd för 4 port.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Ny kommentar till receptet 061105 Vi har ätit dena goda måltid igen .Det har blivit en favorit .
Carina
2006-11-09det va verkligen gott
Carina
2006-01-04