Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Biff med lök

Läckra biffar med lök som har puttrat i en sky av öl för den underbara smakens skull. Svensk husmanskost du lätt tillagar och serverar med nykokt persiljeslungad potatis och gröna bönor.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skiva löken. Bryn löken i matfettet i en stekpanna under omrörning några min.
  2. Strö över sockret och låt fräsa med en kort stund. Häll över öl och vatten. Låt puttra ca 10 min tills den mesta vätskan kokat in.
  3. Smaka av med salt och peppar. Hetta upp matfettet i en stekpanna.
  4. När det är ljusgult och slutat skumma läggs biffarna i och får steka 2-3 min per sida. Krydda med salt och peppar.Servera de nystekta biffarna med löken. Persiljeslungad potatis och gröna bönor är gott till.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 3 gula lökar
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1 msk socker
  • 1/2 dl lättöl
  • 1/2 dl vatten
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm mald vitpeppar
  • 4 utskurna biffar (à 125-150 g)
Till stekning
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1 tsk salt
  • 1 krm grovmald svartpeppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1600 kJ / 380 kCal
Fett: 9 g
Läs mer om näringsvärden