Läckra biffar med lök som har puttrat i en sky av öl för den underbara smakens skull. Svensk husmanskost du lätt tillagar och serverar med nykokt persiljeslungad potatis och gröna bönor.
Ingredienser
4 portioner
2 - 3 gula lökar
1 msk smör eller margarin
1 msk socker
1/2 dl lättöl
1/2 dl vatten
1/2 tsk salt
1 krm mald vitpeppar
4 utskurna biffar (à 125-150 g)
Till stekning
1 msk smör eller margarin
1 tsk salt
1 krm grovmald svartpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Tillagat (0)
Vad tyckte du om receptet?
Betyg 4.5 av 5.
44 personer har röstat
2 st
Kommentarer
Supergott och super enkelt att göra! Bra "bjudmat" med =)
Marika
2011-08-30
Löken var en verklig höjdare, korrigerade dock receptet en aning med mera öl och mindre vatten. Anrättningen hade en strykande åtgång och jag skulle behövt att minst dubblera lökandelen i receptet.
Kommentarer
Supergott och super enkelt att göra! Bra "bjudmat" med =)
Marika
2011-08-30Löken var en verklig höjdare, korrigerade dock receptet en aning med mera öl och mindre vatten. Anrättningen hade en strykande åtgång och jag skulle behövt att minst dubblera lökandelen i receptet.
Peter
2003-04-14