Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Sjömanssoppa

Sjömanssoppa är en soppa på biff, lök, potatis och morötter med en buljong på bland annat lättöl och kalvfond. Denna soppa blir verkligen mustig med både ölet, fonden och smaken av biffen tillsammans. Avsluta med fräsch persilja som garnering.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2002
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär biffen i mycket tunna skivor.
  2. Skala, dela och skiva lökarna tunt.
  3. Bryn köttet i olja i en gryta stor nog för soppa. Lägg i löken och låt fräsa med ett par minuter.
  4. Rör ner vetemjöl. Tillsätt lagerblad, kalvfond, vatten och lättöl. Blanda väl.
  5. Låt småputtra i ett par minuter. Skär potatisen i tunna skivor och lägg ner i grytan. Sätt på ett lock och låt sjuda i 10 minuter eller tills potatisen mjuknat.
  6. Blanda ner minimorötterna och låt värmas en kort stund före servering.
  7. Smaka av med salt och peppar.
  8. Lägg upp i djupa skålar. Strö över grovhackad persilja. Serveras med ost och färskt bröd.

För alla

Innehåller gluten, laktos och mjölkprotein.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: red soppan med Maizena (majsstärkelse) och bjud glutenfritt bröd till.
Gör laktos och mjölkproteinfri: kalvfond på flaska innehåller mjölkprotein, använd buljong i stället. Välj mjölkfritt bröd och uteslut osten.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 300 g utskuren biff
  • 2 gula lökar
  • 1 msk olja
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 lagerblad
  • 3 1/2 msk konc kalvfond
  • 1 l vatten
  • 2 dl lättöl
  • 400 g skalad potatis
  • 1 burk avhällda minimorötter (à 400 g)
  • salt och peppar
  • grovhackad persilja
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?