Bi Bim Bap med kimchi och kyckling

Bibimbap med kimchi och kyckling är en imponerande rätt med inspiration från Korea. Du blandar olika sorters grönsaker med stark sås och lägger ovanpå kokt ris i en djup tallrik eller skål. Toppa med kimchi, grodd- och spenatfräs samt kyckling. Lägg slutligen ett stekt ägg på toppen och avnjut!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 17 2013

Ingredienser
4 portioner
4 port ris eller annat gryn
280 g böngroddar
1/2 påse babyspenat (à 65 g)
1 tsk olja
4 kycklingfiléer
1 msk smör eller margarin
salt
peppar
4 ägg
1 msk olja
japansk soja
Kimchi
1/2 isbergssalladshuvud
1/2 påse salladslök (à 125 g)
1 morot
1 vitlöksklyfta
1 msk riven färsk ingefära
1 krm sambal oelek
1/2 tsk olja
1/2 dl kokhett vatten
1 tsk strösocker
1 msk vitvinsvinäger
1 msk tomatpuré
1 tsk salt
Gör så här
00:15:00
00:08:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3035 KJ / 726 kCal
Fett28.4 g
Kolhydrater54.9 g
Protein60.9 g
Kommentarer
5 stJättegott! Kimchin är mycket god! Men byt ut kycklingen mot halloumi i stället! Mums!
Anders
Å vi väljer förstås krav-märkt kyckling😋
Jeanette
Ljuvligt gott! Tror oxå man kan göra kimchin långt innan så den får det där extra ”stinget”. Vi har en vegetarian i familjen så vi alternerade med tofu. Gott, gott, gott😉
Jeanette