Beurre blanc
Denna smörsås är så god att vi döper om fiskbullarna till queneller. Beurre blanc passar alla sorters kokt fisk.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2003
Ingredienser
4 portioner
2 schalottenlökar
1 msk vitvinsvinäger
1/2 dl torrt vitt vin
2 dl vispgrädde
75 g rumsvarmt smör
salt
peppar
citron
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1463 KJ / 350 kCal
Fett35 g
Salt1 g
Kolhydrater5 g
Protein2 g
Kommentarer
Lite fel man använder inte grädde till en äkta smörsås berru blanch
Jan åke
2024-11-09Jättegod! Jag hade inte vitt vin hemma men jag hade champagne, blev super gott 😋
Josefina
2024-07-27Hej kan man byta ut smöret mot ex. olja?
Kent
2024-05-16Hej Kent! Det går inte för då kommer oljan att ligga som ett lock på såsen. Men kika hellre på en vitvinssås om du vill slippa det extra smöret! Lycka till! Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-05-16