Beurre blanc

Betyg 4.4 av 5.
47 personer har röstat
13
Beurre blanc

Denna smörsås är så god att vi döper om fiskbullarna till queneller. Beurre blanc passar alla sorters kokt fisk.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2003

Beurre blanc

Ingredienser

4 portioner
2 schalottenlökar
1 msk vitvinsvinäger
1/2 dl torrt vitt vin
2 dl vispgrädde
75 g rumsvarmt smör
salt
peppar
citron

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.4 av 5.
47 personer har röstat

Kommentarer

Lite fel man använder inte grädde till en äkta smörsås berru blanch

Jan åke

2024-11-09

Jättegod! Jag hade inte vitt vin hemma men jag hade champagne, blev super gott 😋

Josefina

2024-07-27

Hej kan man byta ut smöret mot ex. olja?

Kent

2024-05-16

Hej Kent! Det går inte för då kommer oljan att ligga som ett lock på såsen. Men kika hellre på en vitvinssås om du vill slippa det extra smöret! Lycka till! Vänliga hälsningar Tove

Redaktionen

2024-05-16

Näringsvärde per portion

Energi1463 KJ / 350 kCal
Fett35 g
Salt1 g
Kolhydrater5 g
Protein2 g

Testa liknande recept

Moule marinière (Musslor i vitt vin)
Betyg 4 av 5.
164 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Lättstuvade svartrötter med dragonsmak
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Laxfilé med varm remouladsås
Betyg 3 av 5.
19 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Curry- och äppelsås
Betyg 2 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Vitvinssås
Betyg 4.4 av 5.
320 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Vinkokta musslor med vitlöksbröd
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga