Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Beurre blanc

Denna smörsås är så god att vi döper om fiskbullarna till queneller. Beurre blanc passar alla sorters kokt fisk.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2003
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och finhacka löken. Lägg i en kastrull med vinäger och vin. Låt koka sakta tills nästan all vätska kokat in.
  2. Koka under tiden ihop grädden i en annan kastrull till drygt halva mängden.
  3. Späd lökskyn med grädden och koka upp. Dra kastrullen av värmen och vispa ner smöret i små klickar. Smaka av med salt och peppar. Lite pressad citron eller rivet citronskal om man så vill.

För alla

Beurre blanc är fri från gluten och ägg men innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör laktos- och mjölkfri: använd mjölkfritt margarin i stället för smör och prova laktosfritt alternativ till grädde, t ex Imat eller den nya "grädde-produkten" från Beneviva. Tänk på att inte koka ner "grädden" alltför mycket.

Tips

Obs! - efter att smöret tillsatts kan såsen inte värmas utan risk för att den skär sig.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 schalottenlökar
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1/2 dl torrt vitt vin
  • 2 dl grädde
  • 75 g rumsvarmt smör
  • salt och peppar
  • citron
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer