Lax med gräslökssås
Ett smarrigt recept på lax och en fantastiskt god gräslökssås. Tillaga laxen i ugnen och laga till såsen som bland annat består av fiskbuljong, gräslök, timjan, vitpepparkorn, lagerblad, schalottenlök och purjolök. Supergott!
Ett recept från:
Buffé nr 3, 1997
Ingredienser
6 portioner
ca 1 kg färsk benfri laxfilé (gärna mittbit)
salt och peppar
Sås
1 1/2 fiskbuljongtärning
4 dl vatten
1 dl finskuren purjolök
1 krm timjan
8 vitpepparkorn
2 små lagerblad
3 schalottenlökar
4 dl torrt vitt vin t ex Val de Loire
3 dl vispgrädde eller matlagningsgrädde
50 g smör
3 msk hackad gräslök
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Har lagat denna rätt massor av gånger. Väldigt god sås som går att förbereda dagen innan. Koka ner till 1,5 dl i förväg och koka med grädden i samma dag somrätten ska serveras. Brukar göra Dauphinepotatis till och det blir perfekt. Potatisreceptet finns här på Ica.
Maria
2019-02-13Har lagat denna rätt massor med gånger. En riktig favorit som håller!
Miriam
2012-12-21Denna sås är himmelsk! Det gäller att inte fuska, utan verkligen koka ihop den enligt receptet. Sätt av ett par timmar!
Lars
2010-11-27