Berbere -Etiopisk kyckling med lime- och persiljecouscous | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Berbere -Etiopisk kyckling med lime- och persiljecouscous

Genvägen till en spännande, etiopisk kycklingrätt med kryddblandningen Ethiopian Berbere: intensiva kryddor som paprika, chili, ingefära, muskot och kardemumma. Serveras med couscous smaksatt med lime, fetaost och granatäpple samt en frisk vitlökssås.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 180°C.
  2. Kyckling: Blanda berbere, salt och olja till en marinad.
  3. Lägg kycklingbrösten i en form och häll över marinaden. Vänd runt så köttet täcks, låt marinera i 30 minuter i rumstemperatur.
  4. Sås: Blanda yoghurt, vitlök, salt och peppar till en sås.
  5. Kyckling: Ta upp kycklingen från marinaden. Stek kycklingen på medelvärme i stekpannan tills den blir gyllenbrun.
  6. Tillaga kycklingen i ugnen till 65°C i innertemperatur.
  7. Couscous: Tillaga couscous enligt anvisningarna på förpackningen. Tillsätt därefter olivolja och limejuice, smaka av med salt.
  8. Koka haricots verts i saltat vatten i 5 min, häll av i ett durkslag, dela därefter bönorna på mitten.
  9. Hacka och tillsätt persilja och haricots verts i den ljumma couscousen. Lägg upp på ett fat.
  10. Ta ur kärnorna från granatäpplet och lägg ovanpå couscousen. Smula över fetaost.
  11. Skär kycklingen i skivor och lägg upp på fat.

Recept och bild från Santa Maria.

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri cous cous.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt och laktosfri fetaost.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurt mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Byt ut fetaost mot tofu.

Ingredienser

Portioner: 4
Kyckling
  • 2 msk ethiopian berbere kryddblandning
  • 1 tsk salt (gärna rock salt)
  • 3 msk rapsolja
  • 4 kycklingbröstfiléer (à ca 125 g)
Vitlökssås
  • 2 dl yoghurt (10%)
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 krm salt (gärna rock salt)
  • 1/2 tsk peppar (gärna tellicherry black pepper)
Couscous
  • 4 port couscous
  • 2 msk olivolja
  • 3 msk limejuice
  • 150 g haricots verts
  • 100 g bladpersilja
  • 1 granatäpple
  • 150 g fetaost
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Kycklingbröstfilé

5:- Rabatt

Guldfågeln, Tunnskivad/tvådelad ca 700 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 3224 kJ / 771 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept