Bellaverde med kvarngrynssallad och persiljeyoghurt

Denna rätt kommer att explodera i din mun! Vi låter ingredienslistan tala för sig själv; bönor, aprikoser, dijonsenap, persilja, sambal och bellaverde. Det kanske tycks vara för många smaker, men vi lovar dig att väl på din tallrik så kommer de gifta sig utmärkt!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 12 2020

Ingredienser
4 portioner
Kvarngrynssallad
4 port kvarngryn
1 grönsaksbuljongtärning
1 förp kokta kidneybönor
1 msk olivolja
1/2 msk dijonsenap
1/2 msk rödvinsvinäger
1 msk vatten
1 dl torkade aprikoser (1 dl motsvarar ca 10 st) eller 6 färska aprikoser
65 g babyspenat
Sås
1 ask färsk persilja (à ca 20 g)
2 dl matyoghurt
1 tsk sambal oelek
salt
peppar
Bellaverde
2 förp bellaverde (à 200 g)
Gör så här
00:03:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1885 KJ / 452 kCal
Fett11 g
Salt2 g
Kolhydrater62 g
Protein19 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Kommentarer
5 stSmaklös och tråkig
Elin
Vi kände att något saknades och stekte halloumi. Blev kanongott. Tror lax på valfritt vis passar bra också.
Sebastian
Jag råstekte bellaverden i olivolja och pressad vitlök,som det tipsades om i receptet. Jättegott
Alexandra
Hej Alexandra! Kul att du gillade tipset. Råstekt bellaverde eller vanlig broccoli är verkligen super smarrigt. Hälsningar Ulrika
ICA-köket
Jag råstekte bellaverden i olivolja och pressad vitlök som det tipsades om i receptet. Jättegott
Alexandra
Kall mat i januari! Hur tänkte ni där? Man ska äta varm mat på vintern.
Mervi
Hej Mervi! Ja det är ju inte en kokhet maträtt men denna sallad ska serveras ljummen. Man kokar kvarngrynen och blandar de varma grynen med dressingen och grönsakerna och serverar genast. Hoppas du ändå gillade smakerna. Hälsningar Ulrika
ICA-köket