Hoppa till sidans innehåll
UNDER 45 MIN | Enkel

Beef chili med rostad majssallad och avokado

Bjud på en snabbvariant av chiligryta som smakar minst lika bra som ett långkok. Köttet som värms upp i chilisåsen passar utmärkt med de lite heta spanska paprikorna pimiento de padrons tillsammans med söta majskorn. Servera sedan med ris och krämig avokadoröra.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 20, 2019
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Låt majsen rinna av. Skala och hacka löken.
  3. Skär köttet i skivor. Värm skivorna i lagen och den medföljande såsen i en kastrull under lock i ca 5-10 minuter. Dra isär köttet med två gafflar till önskad storlek.
  4. Stek pimiento i oljan i en stekpanna några minuter. Rör ner majs och stek ytterligare någon minut. Lägg upp i en skål.
  5. Dela, kärna ur och gröp ur avokadon. Mosa den och blanda med löken. Krydda med salt och peppar.
  6. Servera chilin med ris, pimiento och avokadoröra.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Tips

Pressa i en vitlöksklyfta i slutet av stekningen av pimiento och majs.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 2 port ris
  • 150 g majskorn
  • 1/2 rödlök
  • 1 förp beef chili av högrev (à 370 g)
  • 100 g pimiento de padron
  • 1/2 tsk olja
  • 1 avokado
  • salt
  • peppar
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Valfri krydda på små glas

10 % rabatt

Santa Maria 3-80 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 3177 kJ / 761 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer