Bearnaisesås med sambal badjak och koriander

Gör en variant på bearnaisesåsen med sambal badjak och färsk koriander, som Vendela Wikström skapat. Sambal badjak är en indonesisk chilipasta som även innehåller lök och tamarind och tillför både hetta och djup till såsen. Gott till grillat nötkött och rostade rotfrukter.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2025

Ingredienser
6 portioner
1 schalottenlök
2 msk rödvinsvinäger
2 msk vatten
350 g smör
1/2 kruka persilja (2 msk finskuren, för 6 port)
1/2 kruka koriander (2 msk finskuren, för 6 port)
1/2 kruka gräslök (2 msk finskuren, för 6 port)
4 äggulor
2 msk vatten
1 msk tomatpuré
2 msk sambal badjak
salt
ca 1 tsk worcestershiresås
ca 2 tsk tabasco
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1963 KJ / 470 kCal
Fett51 g
Salt1.8 g
Kolhydrater3 g
Protein2 g
Kommentarer