Chilibearnaisesås

Vill du ha en krämig, het och smakrik sås till ditt grillade kött? Då ska du göra din egna gudomliga chilibearnaisesås! Såsen har en härlig arom från bland annat sambal oelek, sweet chili och persilja.

Ingredienser
4 portioner
300 g smör
2 äggulor
2 tsk rödvinsvinäger
2 msk vatten
1/2 tsk worcestershiresås
1 msk hackad persilja
2 tsk hackad färsk dragon (2 tsk färsk motsvarar 1 tsk torkad)
2 krm salt
1/2 krm peppar
1/2 tsk sambal oelek
1/2 msk sweet chilisås
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på worcestershiresåsen och sweet chilisåsen. I övrigt är rätten fri från gluten men innehåller ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkproteinfritt matfett.
Gör så här
Tips
Såsen kan skära sig om den blir för kall, för varm eller att man har för bråttom att vispa i smöret. Blir den för varm kan man rädda den genom att mycket försiktigt vispa i några droppar iskallt vatten i kanten på bunken. Tvärtom ifall såsen blir för kall.
Har du lagat receptet?
Kommentarer