Bearnaisesås

Att göra egen bearnaisesås är lättare än många tror – och det blir fantastiskt gott! Med klassiska smaker av schalottenlök, dragon och persilja får du en krämig och fyllig beasås som imponerar på gästerna. För bästa resultat, passa bearnaisen noga innan servering och håll den lagom ljummen, så att den inte skär sig. Perfekt till grillat kött, pommes frites eller en saftig biff!
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2012

Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2408 KJ / 576 kCal
Fett64 g
Salt2 g
Kolhydrater2 g
Protein2 g
Kommentarer
12 stMen hallå, 300 g smör på 2 äggulor. Något måste vara fel här? Brukar köra 75-100g smör.
Daniel
I texten står det 1/2dl men det beror ju på för hur många personer man gör. Anpassa gärna texten.
Fredrik
Hej Fredrik! Ja, det var ju knasigt skrivet! Jag har ändrat nu! Tack för din kommentar! Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
Obs!!! Håll värmen under 60 grader!! Över 65 skär sig såsen. Använd termometern
Staffan
Blev alldeles för vattnig, lös och rinnig
Mikael
Inte bra, smakar bara smör och är väldigt rinnande.
Peter
Gör den med stavmixer. Kokar ihop lagen med lök, vinäger och kryddor. Rumstemperera. Häll i smöret (också det rumstempererat och utan bottensats). Starta mixern från botten på mixerbägarenl och dra upp och ner några gånger. Salta. Klart! Arne
Arne
Kanonbra metod. Väntar tills ingredienserna är rumstempererade innan jag mixar den.
Arne
Tycker det är en jättegod bea. Har bjudit på denna fler gånger. Så jag gillar den.
Karolina
Jag tyckte den var god och jag gillar att ha löken kvar. Smaken är som baken!
Marika
Löken skall silas bort!
Monika