Beandillas med svarta bönor och avokado

80
4
Beandillas med svarta bönor och avokado

Fyll tortillabröd med svarta bönor, ost och avokado. Tryck ihop, grilla och skär i bitar. Visp har du ett matigt snacks att bjuda på. Givetvis kan du njuta av dessa beandillas som en hel rätt också. Välj vegetabilisk ost eller tofu, så passar detta även veganer.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2016

Beandillas med svarta bönor och avokado

Ingredienser

4 portioner
1
förp kokta svarta bönor (à 380 g)
1/2
gul lök
1/2
vitlöksklyfta
1 msk
olja
1 1/2 dl
riven ost
1/2 tsk
salt
1 krm
peppar
1
mogen avokado
1 msk
färskpressad limejuice
8
små mjuka tortillabröd
1 dl
hackad koriander
-
limeklyftor

För alla

Fri från ägg. Fri från laktos, men kontrollera brödet.
Gör glutenfri: välj glutenfritt tortillabröd.
Gör mjölkproteinfri: kontrollera brödet och välj mjölkproteinfritt ostalternativ.

Under 30 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

80

Kommentarer

Hanna

7/25/2020

Ju mer fyllning desto bättre blir de! Har gjort dem både på grillen och i stekpanna och de blir lika bra på båda sätten

Jan

6/5/2020

Jättegott ! Kryddade bönröran med chiliflakes för lite hetta , samt strödde smulat flingsalt på de penslade sidorna innan de åkte på grillen :)

Emina

1/16/2020

Väldigt gott! Jag mosade avokadon i stället med lite salt och limejuice. Det blev jättebra! Håller med föregående talaren om att det behövs mer avokado, iallafall två stycken.

Näringsvärde per portion

Energi 1632 KJ / 390 kCal
Fett 14.7 g
Salt 2.45 g
Kolhydrater 47.1 g
Protein 12.6 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept