BBQ-revben med coleslaw och klyftpotatis

Betyg 3.4 av 5.19 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
BBQ-revben med coleslaw och klyftpotatis

Bjud på amerikanska revben som fredagsmys! Revbenen går bra att förkoka dagen innan och sedan bara griljera med marinad på fredagen. Till detta ska det självklart serveras coleslaw och klyftpotatis.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 21 2012

BBQ-revben med coleslaw och klyftpotatis

Ingredienser

4 portioner
1 kg fast potatis
1 msk olivolja
1/2 tsk salt
2 krm peppar
1 gul lök
1 l kalvbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
ca 1 kg tunna revbensspjäll
1 vitlöksklyfta
1 msk tomatpuré
2 msk balsamvinäger
1 1/2 msk flytande honung
1 tsk kinesisk soja
1/2 msk finriven ingefära

Coleslaw

ca 300 g vitkål
1 morot
1 dl matyoghurt
1 msk dijonsenap
1 tsk vitvinsvinäger
2 krm salt
1 krm peppar

Gör så här

00:30:00
00:20:00
00:25:00
00:05:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Bra 😃😃😁😁😁😁

    Johan

Näringsvärde per portion

Energi3486 KJ / 835 kCal
Fett40.6 g
Kolhydrater59.5 g
Protein53.4 g

Testa liknande recept

  • Kålgryta med spjäll
    Betyg 3 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Grillade revben
    Betyg 3 av 5.21 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Grymma kamben
    Betyg 2.9 av 5.36 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad