Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Kycklingspett i pita med mango chutneydressing

Ett krispigt äpple i den här ingefärsdoftande mango chutneydressingen gör den extra frisk och god. En snabbt ihoprörd kall sås som passar utmärkt till allt från kycklingspett till grillat fläskkött. Färsk koriander ger sedan den rätta asiatiska smaken på den här kryddiga dressingen.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala lök och ingefära. Hacka löken fint. Riv ingefäran fint och äpplet grovt på rivjärn.
  2. Blanda lök, ingefära och äpple med mango chutney och gräddfil. Smaksätt med peppar
  3. Hacka koriandern och lägg i en skål till servering.
  4. Till servering: Lägg kycklingspett och grönsaker i grillade pitabröd, ringla över dressingen och strö på koriander.

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på mango chutneyn och grillade kycklingspetten.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt pitabröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt gräddfil mot Sour Supreme (innehåller soja) eller liknande mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Näringsberäkningen är beräknad per portion inkl. serveringstillbehören.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 silverlök
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • 1 äpple (granny smith)
  • 1 dl mango chutney
  • 2 dl gräddfil
  • svartpeppar
  • 1 kruka koriander
Till servering
  • grillade kycklingspett
  • pitabröd
  • grönsaker tex spenat och paprika
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2041 kJ / 489 kCal