Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Vårgrön soppa med ägg

Den här vårgröna soppan är en obeskrivlig smakupplevelse som inte kommer att göra dig besviken. Soppan innehåller smaker från fänkål, sallad, kycklingbuljong och krämig cheddarost och du serverar den med ägg, räkor och gräslök.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2008
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Rosta fänkålen i torr panna ett par minuter. Mortla den.
  2. Koka upp buljongen med fänkålen. Låt koka i 5-10 minuter.
  3. Skölj salladsbladen. Lägg ner dem ett par minuter i buljongen. Ta upp salladen med hålslev och lägg i kallt vatten.
  4. Strimla salladen grovt. Hetta upp buljongen. Tillsätt sallad, ost och smör. Mixa till en slät soppa. Smaka av med salt och peppar. Servera med ägg och räkor med gräslök .

För alla

Fri från gluten.
Gör ägg- och mjölkfri: kontrollera innehållet i buljongtärning/fond. Uteslut äggen. Byt osten mot mjölkfritt alternativ, ersätt smöret med mjölkfritt margarin.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 1 msk hela torkade fänkålsfrön
  • 1 1/2 l kycklingbuljong
  • 3 krukor romansallad
  • 1 1/4 dl riven cheddarost (eller annan lagrad ost)
  • 1 msk smör
  • 150 g skalade räkor
  • kokta ägg
  • 1 msk finskuren gräslök
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 683 kJ / 163 kCal
Läs mer om näringsvärden