Bavaroise med jordgubbssås

Betyg 3 av 5.
3 personer har röstat
0
Bavaroise med jordgubbssås

Bavaroise med jordgubbssås är en utsökt efterätt från Bayern. Detta recept är en sorts pudding på vaniljsocker, grädde och lite citron med en söt och god sås av jordgubbar, apelsin och lite rivet citronskal.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2000

Bavaroise med jordgubbssås

Ingredienser

6 portioner
3   gelatinblad
4   äggulor
2 dl  florsocker
2 tsk  vaniljsocker
rivet skal av 1/2   citron
2 1/2 dl  mjölk
2 1/2 dl  vispgrädde

Sås

1 1/2 l  jordgubbar
saften av 1   apelsin (eller lite Cointreau)
lite strösocker
rivet skal av 1/2   citron

Garnering

1   kiwi
myntablad

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.
3 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Påskbakelse med vaniljmascarpone, kiwi och jordgubbar
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Chokladfondue med frukt
Betyg 4.4 av 5.
5 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Gino
Betyg 4.6 av 5.
138 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Fruktsallad med maränggrädde och daimkulor
Betyg 3.9 av 5.
27 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Gino på grillen
Betyg 3.4 av 5.
12 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Fruktsallad med råkräm
Betyg 3.4 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga