Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Bavaroise med jordgubbssås

Bavaroise med jordgubbssås är en utsökt efterätt från Bayern. Detta recept är en sorts pudding på vaniljsocker, grädde och lite citron med en söt och god sås av jordgubbar, apelsin och lite rivet citronskal.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2000
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 10 minuter. Vispa under tiden äggulor, florsocker och vaniljsocker vitt. Tillsätt citronskalet.
  2. Koka upp mjölken och dra den sedan av värmen. Krama ur gelatinbladen och låt dem smälta i mjölken.
  3. Häll mjölken het över äggkrämen under kraftig vispning. Låt det svalna.
  4. Vispa grädden och vänd ner den när krämen svalnat. Slå upp krämen i vattensköljda portionskoppar. Låt den stelna i kylen, eventuellt över natten.
  5. Garnering: Skiva ca 20 jämnstora bär till garneringen (för 6 port).
  6. Sås: Mixa resten av bären till sås, smaka av med socker och späd med lite pressad apelsin eller likör. Skala och skiva kiwin och dela i lagom bitar för garnering.
  7. Slå lite jordgubbssås på kalla tallrikar, vänd upp en portion kräm ovanpå. Garnera med de skivade bären och fina myntablad.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 3 gelatinblad
  • 4 äggulor
  • 2 dl florsocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • rivet skal av 1/2 citron
  • 2 1/2 dl mjölk
  • 2 1/2 dl vispgrädde
Sås
  • 1 1/2 l jordgubbar
  • saften av 1 apelsin (eller lite Cointreau)
  • lite strösocker
  • rivet skal av 1/2 citron
Garnering
  • 1 kiwi
  • myntablad
Lägg till i inköpslistan