Bästa rödvinssåsen

Är hemkokt buljong ett måste? Och är ekat vin i såsen ett absolut no no? Och vad blir godast i – torkade eller färska örter? Om du är på jakt efter en riktigt god rödvinssås kan du sluta leta nu. Det här receptet är noga utprovad och matchar vilken köttbit som helst!
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2016

Gör så här
00:05:00
00:01:00
00:30:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi864 KJ / 206 kCal
Fett4 g
Salt0.3 g
Kolhydrater12 g
Protein2 g
Kommentarer
41 stGår det bra att tillaga såsen en dag innan servering ?
Eva
Hej Eva! Det funkar utmärkt , rör bara i det sista smöret precis innan servering. Hälsningar Niclas
ICA-köket
Jättegod sås!
Kristina
Godaste!!
Annika
Den blev kanon😊
Thomas
Hej Vilket vin som är bäst vore bra om det framgick Tyvärr hade vi för surt vin och ICAs tomatpurre' som är duktig som ättika, odugliga som tamatpurre'
Jan
Det är nyår och vi lagar denna i talande stund. Undrar hur det kommer gå. Herre min ge. Antingen 16 nöjda gäster eller hemgång. Uppdaterar er senare fam
Milijan
Hej! Menar ni matlagningsvin från ica eller någon specifik sort från systembolaget? Ungefär hur mycket ska scharlottenlöken väga?
Emelie
Hej Emelie! Ett enkelt rödvin från systembolaget fungerar bra. Schalottenlöken ska väga ca 100 g tillsammans.Lycka till. Hälsningar Leif
ICA-köket
..jag såsen med maizena och smör 😊
Diana
Väldigt god sås fast jag hade i en liten morot samt två deciliter vatten och sjöd allt i ca två timmar. Dagen efter redde j
Diana
Använder alltid det här receptet som grund, dock adderar jag 6-8 timmar på spisen efter den är silad. Det kommer att göra stor skillnad, fyll på med vatten om/när det behövs och låt den gå.
Annika