Det finns nog lika många köttbullsrecept som det finns köttbullsälskare. Men ska du laga en enda köttbulle till, laga då detta recept. Resultatet är precis lagom saftiga köttbullar med god och gräddig smak. Beräkna knappt en matsked smet till varje bulle.
Ett recept från:
Buffé
nr 11,
2014
Fri från ägg.
Gör glutenfri: Byt ut fiberhavregryn mot ren havre.
Gör laktosfri: Välj laktosfri grädde, vatten eller kolsyrat vatten. Stek i laktosfritt matfett eller enbart olja.
Gör mjölkproteinfri: Byt ut grädde mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt, alternativt används vatten eller kolsyrat vatten. Stek i mjölkproteinfritt matfett eller i enbart olja.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Karin
2022-12-06Jättebra grund, men det behövs lite egen kryddsättning. Brukar ta grundreceptet, öka mängden, krydda efter tycke och smak och spritsa ut på plåt, förgrädda i ugn, kyla ner och frysa plant sen lägga över i en stor påse, förvara i frysen och plocka fram det antal som behövs, och steka på till en snabb vardagsmiddag… Godare med hemmagjorda köttbullar istället för djupfrysta fabriksgjorda…
Helena
2020-09-15Tog 1 dl vanliga havregryn istället för 3/4 dl fiber. Bytte hälften av grädden mot mjölk. Blandfärs istället för nöt. Blev helt perfekta.
Åsa
2018-11-25För ”gräddiga” och håller inte ihop ordentligt vid stekning. Även lite mesiga i smaken, så mer kryddor behövs. /Åsa