Basilikapaj med fetaost och oliver

152
34
Basilikapaj med fetaost och oliver

Basilikapaj med fetaost och oliver passar utmärkt till middagen, buffén eller picknicken. Denna vegetariska paj har en fyllning av fetaost, oliver, tomater och basilika som är helt sagolik.

Basilikapaj med fetaost och oliver

Ingredienser

8 portioner

Pajdeg

4 dl vetemjöl
150 g smör eller margarin
1/2 kruka basilika
1 dl färsk, riven parmesan
1/2 dl vatten

Fyllning

2 tomater (à ca 110 g)
1 burk svarta oliver urkärnade (à ca 240 g)
1/2 kruka basilika
150 g fetaost (grekisk)
4 ägg
3 dl mjölk
1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar
2 vitlöksklyftor

För alla

Innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör, fetaost och mjölk.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

152

Kommentarer

Ann-kristine

2022-06-20

Går den bra att frysa?

Åsa elisabeth

2021-08-13

Hej, äter man denna paj helst varm eller kall?

Redaktionen ICAse

2021-08-20

Hej Åsa Elisabeth! Vi skulle rekommendera att servera den varm eller ljummen. Men den kan fungera kall eller rumstempererad om man vill ta med den på t ex en picknick. Hälsningar Ulrika

Fia

2021-07-17

Efter att ha läst i tråden justerade jag genom att öka upp mängden tomater till fyra. Jag kärnade ur dem och lade dem mellan dubbla hushållspapper så de var tämligen torra när det var dags att lägga dem i pajen. Jag stoppade även i en burk strimlade soltorkade tomater. Resultatet blev enastående! Vi var fyra personer till middagen och det blev bara en liten bit över. Supergott!

Näringsvärde per portion

Energi 1789 KJ / 428 kCal
Fett 30 g
Salt 2 g
Kolhydrater 25 g
Protein 13 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden