Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Basilikapaj med fetaost och oliver

Basilikapaj med fetaost och oliver passar utmärkt till middagen, buffén eller picknicken. Denna vegetariska paj har en fyllning av fetaost, oliver, tomater och basilika som är helt sagolik.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Pajdeg: Blanda mjöl, matfett, basilikablad och parmesanost i en matberedare. Tillsätt vattnet och kör snabbt ihop till en deg. Låt degen vila kallt ca 30 min.
  2. Sätt ugnen på 225°C.
  3. Tryck ut degen i en låg vid pajform. Förgrädda pajskalet i ca 10 min.
  4. Fyllning: Sänk temperaturen till 200°C.
  5. Skölj och skiva tomaterna. Hacka basilikan. Lägg tomatskivorna i pajskalet. Strö över basilikan och smula över fetaosten. Fördela oliverna över. Vispa ihop ägg, mjölk, salt, peppar och pressad vitlök. Häll äggstanningen över fyllningen. Grädda i ca 35 min.

Ingredienser

Portioner: 8
Pajdeg
  • 4 dl vetemjöl
  • 150 g smör eller margarin
  • 1/2 kruka basilika
  • 1 dl färsk, riven parmesanost
  • 1/2 dl vatten
Fyllning
  • 5 tomater
  • 1/2 kruka basilika
  • 150 g fetaost (grekisk)
  • 1 burk svarta oliver utan spad (à 227 g)
  • 4 ägg
  • 4 dl mjölk
  • 1/2 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 2 vitlöksklyftor
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1789 kJ / 428 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept