Basilikapaj med fetaost och oliver
Basilikapaj med fetaost och oliver passar utmärkt till middagen, buffén eller picknicken. Den här vegopajen har en fyllning av fetaost, oliver, tomater och basilika som är helt sagolik.
Ingredienser
8 portioner
Pajdeg
4 dl vetemjöl
150 g smör eller margarin
1/2 kruka basilika
1 dl riven parmesan eller annan lagrad hårdost
1/2 dl vatten
Fyllning
2 tomater (à ca 110 g)
1 burk svarta oliver urkärnade (à ca 240 g)
1/2 kruka basilika
150 g fetaost
4 ägg
3 dl mjölk
1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar
2 vitlöksklyftor
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1789 KJ / 428 kCal
Fett30 g
Salt2 g
Kolhydrater25 g
Protein13 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Helt ok paj.
Sabina
2023-11-13När ska ni börja skriva hur stor en portion är? När ni ändå gör det kan ni väl vara snälla och skriva näringsvärde per 100g också precis som alla andra varor i alla butiker.
Boris
2022-11-16Hej Boris! Tack för din fråga. Vi tar med oss din önskan om att skriva portionsstorleken i gram för framtida utveckling av våra recept. ❤ Hälsningar Elina
Redaktionen
2022-11-17Fantastiskt god paj! Tipsar om att läsa sista steget innan man lägger i fyllningen så att man lägger allt i rätt ordning, det blir ju såklart minst lika gott men jag antar att det kanske finns ett syfte med ordningen 😀
Åsa
2022-07-24