Basilikakräm

Betyg 4.6 av 5.
26 personer har röstat
8
Basilikakräm

Gör en enkel basilikakräm som sås till maten. God till allt möjligt, till exempel lax, sallad, varma grönsaker eller kyckling. Du behöver bara crème fraiche, färsk basilika, färskost och en gnutta flingsalt.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2019

Basilikakräm

Ingredienser

8 portioner
2 dl crème fraiche
1 kruka basilika
1 tsk flingsalt
200 g färskost

Gör så här

Detta recept är en del i Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.6 av 5.
26 personer har röstat

Kommentarer

Vi fick den väldigt lös första gången, så vi vispad créme fraîchen fast innan vi mixade den och då blev den mycket bra i konsistensen Thomas

Thomas

2023-10-23

Blev toppen! Fräsch och bra konsistens.

Helen

2023-09-24

Den blev väldigt lös. Som en sås snarare än kräm. Nästa gång provar jag att mixa bara basilikan och inte créme fraîchen då det blev likadant förra gången.

Johanna

2023-08-09

Näringsvärde per portion

Energi336 KJ / 80 kCal
Fett8 g
Salt1.04 g
Kolhydrater1 g
Protein2 g

Testa liknande recept

Varmrökt lax med krämig fänkålssallad
Betyg 3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Rostat surdegsbröd med färskost, pesto och bönor
Betyg 4.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Broccolisoppa med färskost och tunnbröd
Betyg 3.2 av 5.
19 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pepparkakswhoopie
Betyg 3.9 av 5.
14 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Enkel och krämig pasta med prosciutto och tomat
Betyg 3.7 av 5.
9 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Bakad potatis med färskost och stekta kantareller
Betyg 4.4 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga