Basilikakräm

22
5
Basilikakräm

Gör en enkel basilikakräm som sås till maten. God till allt möjligt, till exempel lax, sallad, varma grönsaker eller kyckling. Du behöver bara crème fraiche, färsk basilika, färskost och en gnutta flingsalt.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2019

Basilikakräm

Ingredienser

8 portioner
2 dl crème fraiche
1 kruka basilika
1 tsk flingsalt
200 g färskost

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche och färskost.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche och färskost mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Gör så här

Detta recept är en del i Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.

Vad tyckte du om receptet?

22

Kommentarer

Anna

2021-08-06

Det står färskost i receptet och tips i kommentarsfält Fetaost? Vilket ska det vara? Anna.

Redaktionen ICAse

2021-08-10

Hej Anna! Det ska vara färskost. Det har bara blivit en tankevurpa när vår kollega har skrivit svaret nedan. Färskosten ska alltså inte mixas i utan röras i. Hoppas att du gillar receptet! Hälsningar Elina

Carola

2021-06-24

Min kräm blir väldigt lös, vad kan det bero på?

Redaktionen ICAse

2021-07-08

Hej Carola! Crème fraiche blir först lösare och sen fastare om man fortsätter att vispa/mixa. Kan vara så att du skulle mixat lite till. Eller använde du möjligen lätt crème fraiche, då blir den tunnare och observera att fetaosten ska smulas i inte mixas med övriga ingredienser. Om det händer igen så ställ den i kylen en stund då kan den bli lite fastare igen. Hälsningar Ulrika

Susanne

2021-05-15

Lägg till 1-2 pressade vitlöksklyftor så blir den ännu godare!

Näringsvärde per portion

Energi 336 KJ / 80 kCal
Fett 8 g
Salt 1.04 g
Kolhydrater 1 g
Protein 2 g
Läs mer om näringsvärden