Basilikakräm

17
4
Basilikakräm

Gör en enkel basilikakräm som sås till maten. God till allt möjligt, till exempel lax, sallad, varma grönsaker eller kyckling. Du behöver bara crème fraiche, färsk basilika, färskost och en gnutta flingsalt.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2019

Basilikakräm

Ingredienser

8 portioner
2 dl
crème fraiche
1
kruka basilika
1 tsk
flingsalt
200 g
färskost

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche och färskost.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche och färskost mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Gör så här

Detta recept är en del i Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.

Vad tyckte du om receptet?

17

Kommentarer

Carola

2021-06-24

Min kräm blir väldigt lös, vad kan det bero på?

Redaktionen ICAse

2021-07-08

Hej Carola! Crème fraiche blir först lösare och sen fastare om man fortsätter att vispa/mixa. Kan vara så att du skulle mixat lite till. Eller använde du möjligen lätt crème fraiche, då blir den tunnare och observera att fetaosten ska smulas i inte mixas med övriga ingredienser. Om det händer igen så ställ den i kylen en stund då kan den bli lite fastare igen. Hälsningar Ulrika

Susanne

2021-05-15

Lägg till 1-2 pressade vitlöksklyftor så blir den ännu godare!

Maria

2021-03-29

Kanongod till allt, en riktig favorit! Har även använt den som dipp vilket jag starkt kan rekommendera!

Näringsvärde per portion

Energi 336 KJ / 80 kCal
Fett 8 g
Salt 1.04 g
Kolhydrater 1 g
Protein 2 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept