Gör en enkel basilikakräm som sås till maten. God till allt möjligt, till exempel lax, sallad, varma grönsaker eller kyckling. Du behöver bara crème fraiche, färsk basilika, färskost och en gnutta flingsalt.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2019
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche och färskost.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche och färskost mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Det står färskost i receptet och tips i kommentarsfält Fetaost? Vilket ska det vara? Anna.
Anna
2021-08-06Hej Anna! Det ska vara färskost. Det har bara blivit en tankevurpa när vår kollega har skrivit svaret nedan. Färskosten ska alltså inte mixas i utan röras i. Hoppas att du gillar receptet! Hälsningar Elina
Redaktionen
2021-08-10Min kräm blir väldigt lös, vad kan det bero på?
Carola
2021-06-24Hej Carola! Crème fraiche blir först lösare och sen fastare om man fortsätter att vispa/mixa. Kan vara så att du skulle mixat lite till. Eller använde du möjligen lätt crème fraiche, då blir den tunnare och observera att fetaosten ska smulas i inte mixas med övriga ingredienser. Om det händer igen så ställ den i kylen en stund då kan den bli lite fastare igen. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2021-07-08Lägg till 1-2 pressade vitlöksklyftor så blir den ännu godare!
Susanne
2021-05-15