Basilikagratinerad sej med senapsärtor

Betyg 4.4 av 5.9 personer har röstat
Receptet har 3 kommentarer
Basilikagratinerad sej med senapsärtor

Håll i hatten för här kommer lite nya smakupplevelser! Vi smaksätter fisken med fräsch crème fraiche-blandning innehållande basilika och citron, och som tillbehör avnjuter du smörade ärtor med hinter av senap. Mums!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 48 2021

Basilikagratinerad sej med senapsärtor

Ingredienser

4 portioner
600 g sejfilé
salt
peppar
1/2 förp färsk basilika (à 20 g)
1/2 citron
2 dl crème fraiche
1 dl riven ost
4 port ris eller annat gryn
1/2 gul lök
1 msk smör eller olja
250 g frysta gröna ärtor
1 1/2 msk senap (gärna skånsk)
1 msk vatten

Gör så här

00:20:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

3 st
  • Väldigt gott! Kommer definitivt göra detta fler gånger.

    Marie

  • Denna var riktig god! Och jag som bara brukar tycka vit fisk är okej i vanliga fall :)

    Anton

  • Såååå gott!!!

    Christel

Näringsvärde per portion

Energi2608 KJ / 622 kCal
Fett25 g
Salt2 g
Kolhydrater57 g
Protein41 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Fisk med kaviarsås och ärter
    Betyg 2.9 av 5.134 personer har röstat
    Receptet har 5 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Ugnssej med frasiga örter
    0 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Sej med chipotleglaze
    Betyg 4.5 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Stekt sej med remouladsås
    Betyg 2.9 av 5.13 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad