Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Basilikadoftande kyckling i ugn med tomatsallad

En matig pastasallad med basilikadoftande kyckling. Du tillagar kycklingen i ugn tillsammans med soltorkade tomater och crème fraiche. Servera kycklingen med nykokt pasta och en fräsch tomatsallad med härlig smak från basilika.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 16, 2011
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Skär kycklingen i mindre bitar och de soltorkade tomaterna i strimlor. Riv skalet av citronen och pressa ut juice. Blanda kycklingbitar, soltorkade tomater, citronskal, citronjuice och crème fraiche i en ugnssäker form. Krydda med salt och peppar.
  3. Tillaga kycklingen mitt i ugnen ca 25 minuter, tills den är genomstekt. Tillsätt haricots verts när ca 5 minuter av tillagningstiden återstår. Koka under tiden pastan enligt anvisning på förpackningen och gör tomatsalladen.
  4. Tomatsallad: Skär tomaterna i skivor eller mindre bitar. Skala och finhacka löken. Grovhacka basilikabladen. Blanda tomater, lök och hälften av basilikabladen i en skål. Häll på en dressing av vinäger, olja, salt och peppar.
  5. Strö resten av basilikan över kycklingen och servera den med nykokt pasta och tomatsallad.

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri specialpasta.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 450 g kycklinglårfilé
  • 100 g soltorkade tomater
  • rivet skal av 1/2 citron
  • 1 msk färskpressad citronjuice
  • 2 dl crème fraiche
  • 1/2 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 250 g haricots verts
  • 300 g pasta gärna fusilli
Tomatsallad
  • 2 tomater
  • 1/2 gul lök
  • 1 kruka basilika
  • 1 tsk balsamvinäger
  • 1/2 msk olivolja
  • 1/2 krm salt
  • 1/2 krm peppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2704 kJ / 646 kCal
Läs mer om näringsvärden