Basilika- och senapsgriljerad blomkål med grönkålspesto

Duka fram några pigga gröna rätter på julbordet så som basilika- och senapsgriljerad blomkål med grönkålspesto. Gott som tillbehör till skinkan och köttbullarna, men rätten kan även serveras som en lakto-ovo-vegetarisk huvudrätt.

Ingredienser
8 portioner
Griljerad blomkål
ca 600 g blomkål alt rotselleri eller kålrot (600 g blomkål motsvarar ca 800 g rotselleri eller 1 kg kålrot)
1 msk olja
salt
svartpeppar
1/2 kruka basilika
1/2 dl ströbröd
1 äggula
1/2 dl senap
Grönkålspesto
125 g hackad grönkål
1 dl valnötter
2 vitlöksklyftor
2 dl riven cheddarost
1/2 dl rapsolja
1/2 dl vatten
salt
peppar
Gör så här
01:00:00
02:00:00
03:30:00
00:10:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi761 KJ / 182 kCal
Fett14 g
Salt0.7 g
Kolhydrater6 g
Protein6 g
Kommentarer
5 stI vissa recept står det att man ska vira in blomkålen i aluminiumfolie, men inte i eran. Vad är bäst? Är 150 grader för låg temp? Andra recept kan ha lite högre temp...
Linn
Hej Gunbritt! Godast är den varm men funkar även att äta kall. Hälsningar Michelle
Ica-köket
Hej Ing-Marie! Om man följer receptet för 8 personer så blir det inte så konstiga mått som om man använder portionsomvandlaren. Detta är en matematisk formel och som vi skriver i texten som kommer upp, så kan det bli konstiga värden. Hälsningar Michelle
Ica-köket