Basbousa - mannagrynskaka

Betyg 4 av 5.5 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Basbousa - mannagrynskaka

Mjuk mannagrynskaka från Mellanöstern som har många namn. Basbousa eller namoura men kallas ibland även revi. Kakan är saftig. Och söt blir den när du ringlar sockerlag smaksatt med rosvatten, över kakan när den är färdiggräddad. Kakan serveras vid många högtider som Ramadan och Eid al fitr.

Basbousa - mannagrynskaka

Ingredienser

32 små bitar

Sockerlag

2 1/2 dl vatten
3 dl strösocker
1 msk citronsaft
1 msk rosenvatten

Kaka

smör till formen
175 g smält smör
5 dl mannagryn
1 msk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1 1/2 dl riven kokos
1 dl strösocker
2 1/2 dl turkisk yoghurt

Garnering

ca 32 skalade sötmandlar

Gör så här

00:05:00
00:20:00
00:20:00
00:20:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Prova jag rekommenderar å tack för receptet! Toppen ☺️

    Ann-sofie

Näringsvärde per portion

Energi660 KJ / 158 kCal
Fett8 g
Salt0.11 g
Kolhydrater20 g
Protein2 g

Testa liknande recept

  • Baklava med pistage och kardemumma
    Betyg 3.6 av 5.14 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Dajaj Mahshi – Fylld kyckling
    Betyg 3.2 av 5.108 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Avancerad svårighetsgrad
  • Krämig kardemummadessert
    Betyg 3.4 av 5.7 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Nöt- och kokostoppar
    Betyg 3.6 av 5.27 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Saftig harisikaka med mannagryn
    Betyg 3.2 av 5.9 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad