Glazer
Olika snabblagade recept på oemotståndliga och smakrika glazer att krydda köttet med vid grillning. Du kan välja att göra en glaze med smak av svartpeppar, teriyaki, barbecue, sweet chili eller kummin!
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2009
Ingredienser
10 portioner
Svartpepparglaze
2 msk nymalen svartpeppar
3 dl äppelmos
3 dl hoisinsås
2 tsk worcestersås
Teriyakiglaze
4 dl teriyakisås
Barbecueglaze
2 dl chilisås av ketchuptyp
2 msk socker
2 msk soja
1 dl äppelmos
2 tsk Liquid smoke
2 msk dijonsenap
2 pressade vitlöksklyftor
Sweet chiliglaze
4 dl sweet chilisås
Kumminglaze
3 msk hel kummin
2 dl svartvinbärsgelé
2 dl konc svartvinbärssaft
1 dl japansk soja
4 msk konc kalvfond
2 msk rapsolja
1 tsk salt
1/2 tsk nymalen svartpeppar
För alla
Teriyaki-, sweet chili- och barbecueglaze: Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Svartpepparglaze: Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg, men läs för säkerhets skull innehållsdeklarationen på såserna.
Kumminglaze: Fri från gluten. Fri från laktos, mjölkprotein och ägg, men kontrollera innehållet i fonden.
Gör så här
Tips
Varje enskild glaze räcker till 2 kg kött (för 10 port).
Har du lagat receptet?
Kommentarer