Glazer

4
0
Glazer

Olika snabblagade recept på oemotståndliga och smakrika glazer att krydda köttet med vid grillning. Du kan välja att göra en glaze med smak av svartpeppar, teriyaki, barbecue, sweet chili eller kummin!

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2009

Glazer

Ingredienser

10 portioner

Svartpepparglaze

2 msk nymalen svartpeppar
3 dl äppelmos
3 dl hoisinsås
2 tsk worcestersås

Teriyakiglaze

4 dl teriyakisås

Barbecueglaze

2 dl chilisås av ketchuptyp
2 msk socker
2 msk soja
1 dl äppelmos
2 tsk Liquid smoke
2 msk dijonsenap
2 pressade vitlöksklyftor

Sweet chiliglaze

4 dl sweet chilisås

Kumminglaze

3 msk hel kummin
2 dl svartvinbärsgelé
2 dl konc svartvinbärssaft
1 dl japansk soja
4 msk konc kalvfond
2 msk rapsolja
1 tsk salt
1/2 tsk nymalen svartpeppar

För alla

Teriyaki-, sweet chili- och barbecueglaze: Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Svartpepparglaze: Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg, men läs för säkerhets skull innehållsdeklarationen på såserna.
Kumminglaze: Fri från gluten. Fri från laktos, mjölkprotein och ägg, men kontrollera innehållet i fonden.

Gör så här

Tips

Varje enskild glaze räcker till 2 kg kött (för 10 port).

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentarer