Glazer

Betyg 3.8 av 5.
4 personer har röstat
0
Glazer

Olika snabblagade recept på oemotståndliga och smakrika glazer att krydda köttet med vid grillning. Du kan välja att göra en glaze med smak av svartpeppar, teriyaki, barbecue, sweet chili eller kummin!

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2009

Glazer

Ingredienser

10 portioner

Svartpepparglaze

2 msk  nymalen svartpeppar
3 dl  äppelmos
3 dl  hoisinsås
2 tsk  worcestersås

Teriyakiglaze

4 dl  teriyakisås

Barbecueglaze

2 dl  chilisås av ketchuptyp
2 msk  socker
2 msk  soja
1 dl  äppelmos
2 tsk  Liquid smoke
2 msk  dijonsenap
2   pressade vitlöksklyftor

Sweet chiliglaze

4 dl  sweet chilisås

Kumminglaze

3 msk  hel kummin
2 dl  svartvinbärsgelé
2 dl  konc svartvinbärssaft
1 dl  japansk soja
4 msk  konc kalvfond
2 msk  rapsolja
1 tsk  salt
1/2 tsk  nymalen svartpeppar

För alla

Teriyaki-, sweet chili- och barbecueglaze: Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Svartpepparglaze: Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg, men läs för säkerhets skull innehållsdeklarationen på såserna.
Kumminglaze: Fri från gluten. Fri från laktos, mjölkprotein och ägg, men kontrollera innehållet i fonden.

Gör så här

Tips

Varje enskild glaze räcker till 2 kg kött (för 10 port).

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.8 av 5.
4 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Grön vildrisrulle med lättrökt lax
Betyg 3.7 av 5.
7 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Texas Smoke-glaze
Betyg 3.4 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Varm svartvinbärsdryck med ingefära
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Svartvinbärssnaps
Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat
Över 12 timmar att tillaga
Sweet chili-glaze
Betyg 2 av 5.
6 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Currant cooler
Betyg 3.4 av 5.
5 personer har röstat
Under 15 min att tillaga