Bánh mì med tofu

Prova den vietnamesiska baguetten banh mi – en asiatisk smakexplosion! Här har vi fyllt mackan med marinerad tofu som får sällskap av picklad morot och gurka, färsk koriander, majonnäs och chili.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2023

Ingredienser
4 portioner
Marinerad tofu
230 g fast tofu
1/2 dl japansk soja
2 msk honung
1 riven vitlöksklyfta
2 msk finriven ingefära
2 msk olja
2 morötter
1/2 gurka
1 1/2 msk ättiksprit (12%)
2 msk strösocker
2 krm salt
1 msk vatten
1 baguette
1 kruka koriander
ca 1 dl majonnäs
1 skivad spansk peppar (chili)
srirachasås
Gör så här
00:30:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2041 KJ / 488 kCal
Fett27 g
Salt3.8 g
Kolhydrater49 g
Protein11 g
Kommentarer
7 stJättegott! Brukar pickla rättika med morötterna för extra smak och har även i mer vatten än vad som står (1-2-3-metoden). Tofun marinerar jag som receptet men har även i lite hoisinsås, så blir det kladdigt och behöver inte marinera lika länge.
Livia
Gott men hade önskat att tofun hade tagit mer smak. Blir att låta den marinera längre nästa gång.
Sara
Var lat och rev morötterna och slantade gurkan på mandolin. Funkade toppen. Lite i underkant till fyra, nästa gång blir det mer av allt.
Simon