Bananpannkaka med chiafrön

Betyg 4.1 av 5.
169 personer har röstat
24
Bananpannkaka med chiafrön

Superenkla, supersnabba och supergoda är dessa bananpannkakor med chiafrön! Smeten gör du på bananer, ägg och chiafrön som ger en härlig textur samtidigt som de binder ihop pannkakssmeten. Servera med färska bär, kvarg, blandade frön och kärnor. Ät och njut!

Bananpannkaka med chiafrön

Ingredienser

6-8 st
2   bananer
4   ägg
3 msk  chiafrön
1 krm  salt
smör eller olja till stekning

Tillbehör

honung
färsk frukt och bär
kvarg
blandade frön och kärnor

För alla

Fri från gluten, laktos och mjölkprotein, förutsatt  att lämpliga tillbehör serveras till. Innehåller ägg.

Näringsvärdet är beräknat på 6 pannkakor utan topping.

Recept och bild i samarbete med Risenta.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.1 av 5.
169 personer har röstat

Kommentarer

Istället för ägg kan man ha kikärtsspad, funkar hur bra som helst 😋

Vjollca

2024-03-03

@Ann-Charlotte. Viktigt att du låter smeten stå i minst 10 minuter så att chiafröna sväller och bidrar med stadga. Stek sen i rikligt med smör så kommer det gå galant :)

Johan

2023-05-12

Hur gör ni!!!???? Mina håller inte ihop alls! Hjälp!

Ann-charlotte

2022-11-09

Näringsvärde per portion

Energi516 KJ / 123 kCal
Fett7 g
Salt0.5 g
Kolhydrater8 g
Protein6 g

Testa liknande recept

Chiapudding med mandelmjölk
Betyg 4.5 av 5.
41 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Chiavåfflor med färska bär
Betyg 3.3 av 5.
184 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Energibar med frön, kärnor och aprikos
Betyg 4.3 av 5.
32 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Fröknäckebröd
Betyg 4.6 av 5.
48 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Grötmix med blåbär och goji
Betyg 4.6 av 5.
10 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Overnight oats med chiafrön, kokos och hallon
Betyg 4.4 av 5.
41 personer har röstat
Över 60 min att tillaga