UNDER 30 MIN | Enkel

Bananpannkaka med chiafrön

Superenkla, supersnabba och supergoda är dessa bananpannkakor med chiafrön! Smeten gör du på bananer, ägg och chiafrön som ger en härlig textur samtidigt som de binder ihop pannkaksmixen. Servera med färska bär, kvarg, blandade frön och kärnor. Ät och njut!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6-8 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Mosa bananerna med en gaffel.
  2. Vispa samman med ägg, chiafrön och salt och låt stå ca 10 minuter.
  3. Tillbehör: Stek gyllene i panna och servera med till exempel honung, färsk frukt och bär, kvarg och frön och kärnor.

För alla

Fri från gluten, laktos och mjölkprotein, förutsatt  att lämpliga tillbehör serveras till. Innehåller ägg.

Recept och bild i samarbete med Risenta.

Näringsvärdet är beräknat på 6 pannkakor utan topping.

Ingredienser

Portioner: 6-8 st
  • 2 bananer
  • 4 ägg
  • 3 msk chiafrön
  • 1 krm salt
  • smör eller olja till stekning
Tillbehör
  • honung
  • färsk frukt och bär
  • kvarg
  • blandade frön och kärnor

Näringsvärde
Per portion

Energi 539 kJ / 129 kCal