Bananpannkaka med chiafrön

97
9
Bananpannkaka med chiafrön

Superenkla, supersnabba och supergoda är dessa bananpannkakor med chiafrön! Smeten gör du på bananer, ägg och chiafrön som ger en härlig textur samtidigt som de binder ihop pannkaksmixen. Servera med färska bär, kvarg, blandade frön och kärnor. Ät och njut!

Skriv ut
Bananpannkaka med chiafrön

Ingredienser

6-8 st
2
bananer
4
ägg
3 msk
chiafrön
1 krm
salt
-
smör eller olja till stekning

Tillbehör

honung
färsk frukt och bär
kvarg
blandade frön och kärnor

För alla

Fri från gluten, laktos och mjölkprotein, förutsatt  att lämpliga tillbehör serveras till. Innehåller ägg.

Recept och bild i samarbete med Risenta.

Näringsvärdet är beräknat på 6 pannkakor utan topping.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

97

Kommentarer

Emily

2021-07-19

Jättegod och mättande länge. Åt tillsammans med vaniljkeso och granatäpple. Inte lika blöt som andra recept jag provat och gick inte sönder vid stekning.

Natalie

2020-12-07

Första receptet av 100 på bananpannkakor som jag får att hålla ihop! Mixade smeten och lät stå i två timmar. Jätte goda! Full pott!

Erik

2020-07-21

Gjorde halva receptet. Använde en riktigt mogen banan och linfrö i stället för chia. Gott med kvarg och lite kanel till 😊

Näringsvärde per portion

Energi 539 KJ / 129 kCal
Fett 8 g
Salt 1 g
Kolhydrater 8 g
Protein 6 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept