Saftig banankaka

Världens godaste banankaka! Det här är en god och saftig banankaka som vi är många som har som favorit till fikat - vuxna och barn. Smeten rör du enkelt ihop med mogna mosade bananer och hackad choklad. Ät som den är eller servera med vaniljglass för extra mums.

Ingredienser
ca 12 bitar
75 g smör
smör eller matfett, samt ströbröd till formen
2 1/2 dl socker
2 msk mjölk
1/4 tsk salt
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
2 mogna bananer
100 g blockchoklad
2 1/2 dl vetemjöl (2 1/2 dl motsvarar 150 g)
1 tsk bikarbonat
Till servering
glass
pekannötter
Gör så här
00:50:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Näringsvärdet är beräknat per bit för 12 bitar och utan glass och nötter till servering.
Energi1003 KJ / 240 kCal
Fett9 g
Salt0.3 g
Kolhydrater36 g
Protein3 g
Kommentarer
Kakan blev väldigt saftig och god! Jag hade i 3 bananer och jag tror egentligen att det hade varit bättre med 2, som i receptet. Den blev lite i det lösare laget.
Annie
2025-09-14Använder overmogna bananer som ger mer smak. Har börjat med 3 ägg, vet inte om det blir någon större skillnad. Alla jag känner är mycket förtjusta i denna kaka, bakar 1-2 per månad. Hinner sällan frysa in den, 😀
Peter
2025-09-07Väldigt god kaka men 2 1/2 dl vetemjöl väger 150g (60+60+30)
Julia
2025-08-13Hej Julia! I bland är det tydligen svårt med huvudräkningen ;) Nu är det ändrat, tack för att du upptäckte detta! Hälsningar Niclas
ICA-köket
2025-08-14