Honungskorg med blandade färska bär och Carte D’Or Crema di Mascarpone
![Honungskorg med blandade färska bär och Carte D’Or Crema di Mascarpone](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_106268/cf_259/honungskorg_med_blandade_farska_bar_och_carte_d’or_crema_di_mascarpone.jpg)
Små aptitretande glasskreationer som garanterat imponerar på dina gäster. Den knapriga korgen tillsammans med len glass och härliga bär blir en riktig smaksensation.
![Honungskorg med blandade färska bär och Carte D’Or Crema di Mascarpone](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_106268/cf_259/honungskorg_med_blandade_farska_bar_och_carte_d’or_crema_di_mascarpone.jpg)
Ingredienser
4 portioner
Honungskorg
35 g osaltat smör
2 1/2 msk strösocker (2,5 msk motsvarar ca 35 g)
1 1/2 msk honung
ca 1 krm salt
2 1/2 msk vetemjöl (2,5 msk motsvarar ca 35 g)
1/2 tsk malen ingefära
Fyllning
200 g blandade bär (t ex jordgubbar, blåbär, björnbär eller hallon)
4 kulor glass med mascarponesmak (à ca 80 g)
För alla
Innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och glass.
Gör mjölkproteinfri: byt smör och glass mot mjölkproteinfria ersättninigsprodukter.
Gör äggfri: välj glass utan ägg.
Recept och bild från Carte D´Or.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1463 KJ / 346 kCal
Fett15 g
Salt0.26 g
Kolhydrater49 g
Protein3 g
Kommentarer
Enkla att göra och att det gott och väl kan bli till sex korgar . Supergoda!!
Anna-carin
2021-02-05Kan man byta ut mjölet till Maizena istället? Har en gluten som gäst.
Britt-marie
2017-12-19Hej Britt-Marie! Vågar inte lova att resultatet blir detsamma. Men prova annars att mixa lika mängd ren havre (dvs glutenfria havregryn) i en matberedare till ett mjöl och använd det istället. Lycka till! Hälsningar Michelle
Redaktionen
2018-02-22Bland det godaste och enklaste jag ätit och tillagat.
Agneta
2015-01-05