Honungskorg med blandade färska bär och Carte D’Or Crema di Mascarpone

Betyg 3.4 av 5.
28 personer har röstat
3
Honungskorg med blandade färska bär och Carte D’Or Crema di Mascarpone

Små aptitretande glasskreationer som garanterat imponerar på dina gäster. Den knapriga korgen tillsammans med len glass och härliga bär blir en riktig smaksensation.

Honungskorg med blandade färska bär och Carte D’Or Crema di Mascarpone

Ingredienser

4 portioner

Honungskorg

35 g osaltat smör
2 1/2 msk strösocker (2,5 msk motsvarar ca 35 g)
1 1/2 msk honung
ca 1 krm salt
2 1/2 msk vetemjöl (2,5 msk motsvarar ca 35 g)
1/2 tsk malen ingefära

Fyllning

200 g blandade bär (t ex jordgubbar, blåbär, björnbär eller hallon)
4 kulor glass med mascarponesmak (à ca 80 g)

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.4 av 5.
28 personer har röstat

Kommentarer

Enkla att göra och att det gott och väl kan bli till sex korgar . Supergoda!!

Anna-carin

2021-02-05

Kan man byta ut mjölet till Maizena istället? Har en gluten som gäst.

Britt-marie

2017-12-19

Hej Britt-Marie! Vågar inte lova att resultatet blir detsamma. Men prova annars att mixa lika mängd ren havre (dvs glutenfria havregryn) i en matberedare till ett mjöl och använd det istället. Lycka till! Hälsningar Michelle

Redaktionen

2018-02-22

Bland det godaste och enklaste jag ätit och tillagat.

Agneta

2015-01-05

Näringsvärde per portion

Energi1463 KJ / 346 kCal
Fett15 g
Salt0.26 g
Kolhydrater49 g
Protein3 g

Testa liknande recept

Glassig croissant - glasstaco
Betyg 4.7 av 5.
7 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Glace au four med blåbär och rom
Betyg 2.8 av 5.
22 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Jills fluffiga bärglass
Betyg 4.2 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Triple Chocolate Sundaes
Betyg 4.2 av 5.
6 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Mjölkfri smulpaj
Betyg 3 av 5.
21 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Syrlig citronsorbet
Betyg 4 av 5.
53 personer har röstat
Över 60 min att tillaga