Honungskorg med blandade färska bär och Carte D’Or Crema di Mascarpone

27
2
Honungskorg med blandade färska bär och Carte D’Or Crema di Mascarpone

Små aptitretande glasskreationer som garanterat imponerar på dina gäster. Den knapriga korgen tillsammans med len glass och härliga bär blir en riktig smaksensation.

Skriv ut
Honungskorg med blandade färska bär och Carte D’Or Crema di Mascarpone

Ingredienser

4 portioner

Honungskorg

35 g
osaltat smör
2 1/2 msk
strösocker (2,5 msk motsvarar ca 35 g)
1 1/2 msk
honung
ca 1 krm
salt
2 1/2 msk
vetemjöl (2,5 msk motsvarar ca 35 g)
1/2 tsk
malen ingefära

Fyllning

200 g
blandade bär (t ex jordgubbar, blåbär, björnbär eller hallon)
4
kulor glass med mascarponesmak (à ca 80 g)

För alla

Innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och glass.
Gör mjökproteinfri: byt smör och glass mot mjölkproteinfria ersättninigsprodukter.
Gör äggfri: välj glass utan ägg.

Recept och bild från Carte D´Or.

Över 60 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

27

Kommentarer

Britt-marie

12/19/2017

Kan man byta ut mjölet till Maizena istället? Har en gluten som gäst.

Redaktionen ICAse

2/22/2018

Hej Britt-Marie! Vågar inte lova att resultatet blir detsamma. Men prova annars att mixa lika mängd ren havre (dvs glutenfria havregryn) i en matberedare till ett mjöl och använd det istället. Lycka till! Hälsningar Michelle

Agneta

1/5/2015

Bland det godaste och enklaste jag ätit och tillagat.

Näringsvärde per portion

Energi 1463 KJ / 346 kCal
Fett 15 g
Salt 0.26 g
Kolhydrater 49 g
Protein 3 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept