Honungskorg med blandade färska bär och Carte D’Or Crema di Mascarpone
Små aptitretande glasskreationer som garanterat imponerar på dina gäster. Den knapriga korgen tillsammans med len glass och härliga bär blir en riktig smaksensation.
Ingredienser
4 portioner
Honungskorg
35 g osaltat smör
2 1/2 msk strösocker (2,5 msk motsvarar ca 35 g)
1 1/2 msk honung
ca 1 krm salt
2 1/2 msk vetemjöl (2,5 msk motsvarar ca 35 g)
1/2 tsk malen ingefära
Fyllning
200 g blandade bär (t ex jordgubbar, blåbär, björnbär eller hallon)
4 kulor glass med mascarponesmak (à ca 80 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1463 KJ / 346 kCal
Fett15 g
Salt0.26 g
Kolhydrater49 g
Protein3 g
Kommentarer
Enkla att göra och att det gott och väl kan bli till sex korgar . Supergoda!!
Anna-carin
2021-02-05Kan man byta ut mjölet till Maizena istället? Har en gluten som gäst.
Britt-marie
2017-12-19Hej Britt-Marie! Vågar inte lova att resultatet blir detsamma. Men prova annars att mixa lika mängd ren havre (dvs glutenfria havregryn) i en matberedare till ett mjöl och använd det istället. Lycka till! Hälsningar Michelle
Redaktionen
2018-02-22Bland det godaste och enklaste jag ätit och tillagat.
Agneta
2015-01-05