Banana bread med mandeldryck
Förgyll helgens frukost med ett saftigt bananbröd som bakas med mandeldryck och som är lika enkelt att göra som gott att äta. Det bästa av allt? Den innehåller varken tillsatt socker eller mejeriprodukter.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2023
Ingredienser
10-12 bitar
5 mogna bananer (à ca 110 g)
2 stora ägg (à ca 70 g)
3 1/2 dl vetemjöl (3 1/2 dl motsvarar ca 210 g)
2 dl havregryn
2 tsk bakpulver
2 dl mandeldryck
3 msk neutral rapsolja eller smält kokosolja
1/2 tsk salt
2 tsk malen kanel
ca 1/2 dl finhackad sötmandel
Serveringsförslag
nötsmör
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Energi962 KJ / 230 kCal
Fett8 g
Salt1 g
Kolhydrater32 g
Protein6 g
Kommentarer
Älskar detta bröd. Äter det med sirap på. Håller med om tiden. 40 min krävs, ev till och med ett par minuter till.
Jenny
2023-12-31Snarare 40 min än 30 annars blir det kladdigt i mitten men jättegod! Vispade äggen med två matskedar socker.
Tuva
2023-10-11Jättegott o saftigt bröd. Var på café i Sthlm igår. Där hade de Banana Bread, dubbelt bröd med ngn slags Philadelphiaostkräm med ett blåbär på. Väldigt gott. Brödet smakade som detta recept. Kanske bakar igen o blandar ihop Philadelphia med lite grädde samt toppar med amerikanskt blåbär och kanel.
Monica
2023-03-31