Banana bread

Betyg 4.5 av 5.619 personer har röstat
Receptet har 91 kommentarer
Banana bread

Det här brödet är mer av en kaka om sanningen ska fram men det är det perfekta sättet att avsluta en helgfrukost med något sött. Servera gärna i skivor med jordnötssmör och lite havssalt på.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2018

Banana bread

Ingredienser

10-12 skivor
smör och mjöl till formen
5 mogna bananer (5 st motsvarar ca 750 g)
100 g rumsvarmt smör
2 dl socker
2 ägg
3 1/2 dl vetemjöl (3 1/2 dl motsvarar 210 g)
1 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
1/2 tsk vaniljpulver

Gör så här

00:40:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Super gött! Man kan använda 5 bananer också och det blir bättre. Vi laga cupcakes med samma recept och det är en succé!

Almendra

2025-06-23

Den var god och rolig att baka!🤣😂😘🍮 Eleonore och Olivia

Therese

2025-06-20

Trevligt recept, blev riktigt gott ✨ 🙂👌

Christian

2025-06-10

Näringsvärde per portion

Näringsvärdet är beräknat på 10 skivor.
Energi1325 KJ / 317 kCal
Fett11 g
Salt0.62 g
Kolhydrater49 g
Protein4 g

Testa liknande recept

Plommonsylt med kanel
Betyg 4 av 5.104 personer har röstat
Receptet har 26 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad
Banan- och äppelkaka med smultopping
Betyg 3.3 av 5.3 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Sockerkaka
Betyg 2.8 av 5.145 personer har röstat
Receptet har 7 kommentarer
Receptet tar Under 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Havrekaka med kardemumma
Betyg 3.2 av 5.136 personer har röstat
Receptet har 3 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Poppy seed muffins
Betyg 2.5 av 5.42 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Receptet tar Under 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Raw hallonsylt med chiafrön
Betyg 3.6 av 5.48 personer har röstat
Receptet har 6 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad