Banana bread - banankaka

289
44
Banana bread - banankaka

Det här brödet är mer av en kaka om sanningen ska fram men det är det perfekta sättet att avsluta en helgfrukost med något sött. Servera gärna i skivor med jordnötssmör och lite havssalt på.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2018

Banana bread - banankaka

Ingredienser

10-12 skivor
smör och mjöl till formen
100 g rumsvarmt smör
2 dl socker
5 mogna bananer (5 st motsvarar ca 750 g)
2 ägg
3 1/2 dl vetemjöl (3 1/2 dl motsvarar 210 g)
1 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
1/2 tsk vaniljpulver

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smör mot en mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Näringsvärdet är beräknat på 10 skivor.

Receptet är uppdaterat 2020-05 med något ökad gräddningstid.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

289

Kommentarer

Jenny

2022-01-18

Ändrade mycket i receptet men det blev supergott! Tog bara 0,5 dl socker och till nästa gång skippar jag helt, för blev sött med alla bananer ändå. Hade stora bananer och använde 3,5 i smeten och en halv som dekoration ovanpå. Vetemjöl körde jag 2,5 dl special och 1 dl graham. Adderade även 2 msk fiberhusk då jag hade det hemma sen innan. Sen hällde jag i ca 1 dl filmjölk. Blev saftigt med krispig yta. Smakar mer som sötebröd pga bananerna, än bröd man har till frukost tex.

Emma

2021-12-04

Fantastiskt god!! Använde 4 normalstora bananer i smeten, skippade femte bananen på toppen. Tog 1 dl socker istället för 2 dl efter att ha läst kommentarer 200 C i varmluftsugn 45 minuter Blev perfekt! Hur gott som helst.

Christina

2021-11-05

Detta är som kärlek! Mjuk, varm och som en kram i magen. Bästa helgfrukosten eller som kvällsfika.

Näringsvärde per portion

Energi 1325 KJ / 317 kCal
Fett 11 g
Salt 0.62 g
Kolhydrater 49 g
Protein 4 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept