Banana bread - banankaka

116
28
Banana bread - banankaka

Det här brödet är mer av en kaka om sanningen ska fram men det är det perfekta sättet att avsluta en helgfrukost med något sött. Servera gärna i skivor med jordnötssmör och lite havssalt på.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2018

Banana bread - banankaka

Ingredienser

10-12 skivor
-
smör och mjöl till formen
100 g
rumsvarmt smör
2 dl
socker
5
mogna bananer (5 st motsvarar ca 750 g)
2
ägg
3.5 dl
vetemjöl (3 1/2 dl motsvarar 210 g)
1 tsk
bakpulver
0.5 tsk
salt
0.5 tsk
vaniljpulver

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smör mot en mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Näringsvärdet är beräknat på 10 skivor.

Receptet är uppdaterat 2020-05 med något ökad gräddningstid.

Över 60 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

116

Kommentarer

Yosef

1/11/2021

Halvera sockret, annars perfekt 😍

Josefine

12/21/2020

Supergod! Har även provat tillsätta hackad blockchoklad, fungerade utmärkt och blev precis lika gott (om inte godare)

Anna-karin

12/8/2020

Ett super gott bröd och mina tjejer älskar det. Använder varmluft så 200grader och ca 40min blir perfekt för brödet. Använder bara 4 bananer och hoppar den delade bananen som ligger på. Blir olika söt beroende på hur mogen bananerna är upptäckte jag..

Näringsvärde per portion

Energi 1325 KJ / 317 kCal
Fett 11 g
Salt 0.62 g
Kolhydrater 49 g
Protein 4 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept