Banana bread - banankaka

192
38
Banana bread - banankaka

Det här brödet är mer av en kaka om sanningen ska fram men det är det perfekta sättet att avsluta en helgfrukost med något sött. Servera gärna i skivor med jordnötssmör och lite havssalt på.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2018

Banana bread - banankaka

Ingredienser

10-12 skivor
-
smör och mjöl till formen
100 g
rumsvarmt smör
2 dl
socker
5
mogna bananer (5 st motsvarar ca 750 g)
2
ägg
3 1/2 dl
vetemjöl (3 1/2 dl motsvarar 210 g)
1 tsk
bakpulver
1/2 tsk
salt
1/2 tsk
vaniljpulver

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smör mot en mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Näringsvärdet är beräknat på 10 skivor.

Receptet är uppdaterat 2020-05 med något ökad gräddningstid.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

192

Kommentarer

Frida

2021-04-27

Den här var ju helt underbar!

Ermin

2021-04-26

Lägg i nån matsked jordnötssmör grovkornig då snackar vi kaka

Emelie

2021-04-10

Jag kände förväntningar för detta recept utifrån alla kommentarer. Men blev besviken. Fick kasta det. Geggigt trots 50 min. Hårdare skal.

Näringsvärde per portion

Energi 1325 KJ / 317 kCal
Fett 11 g
Salt 0.62 g
Kolhydrater 49 g
Protein 4 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept