Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Banana bread

Övermogna bananer är den perfekta ingrediensen till det här lättbakade och saftiga filmjölksbrödet med en härligt nötig smak av hasselnötter. Bikarbonat gör att degen kan gräddas direkt. Resultatet är ett ”kakbröd” som passar lika bra till frukost som fika!

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2015
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för Ger 1 bröd portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Blanda samman alla torra ingredienser i en bunke.
  3. Skala och mosa bananerna.
  4. Rör ner bananmos, sirap och filmjölk i grynblandningen.
  5. Häll smeten i en smord brödform (à ca 1 ½ liter).
  6. Ställ in brödet i mitten av ugnen ca 50 minuter. Ta ut och stjälp upp på galler. Låt svalna under bakduk.

För alla

Fri från ägg.
Innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri filmjölk.
Gör mjölkfri: byt ut filmjölk mot mjölkfri ersättningsprodukt.

Näringsvärdet är beräknat på hela satsen.

Ingredienser

Portioner: Ger 1 bröd
  • 2 dl havregryn
  • 1/2 dl vetekli
  • 3 1/2 dl rågsikt
  • 1 dl solrosfrön
  • 1 dl hasselnötter
  • 2 tsk bikarbonat
  • 1 tsk salt
  • 2 bananer
  • 1/2 dl mörk sirap
  • 2 1/2 dl filmjölk
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 9537 kJ / 2279 kCal