Banana bread

169
5
Banana bread

Övermogna bananer är den perfekta ingrediensen till det här lättbakade och saftiga filmjölksbrödet med en härligt nötig smak av hasselnötter. Bikarbonat gör att degen kan gräddas direkt. Resultatet är ett ”kakbröd” som passar lika bra till frukost som fika!

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2015

Banana bread

Ingredienser

1 bröd
2 dl
havregryn
1/2 dl
vetekli
3 1/2 dl
rågsikt
1 dl
solrosfrön
1 dl
hasselnötter
2 tsk
bikarbonat
1 tsk
salt
2
bananer
1/2 dl
mörk sirap
2 1/2 dl
filmjölk

För alla

Fri från ägg.
Innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri filmjölk.
Gör mjölkfri: byt ut filmjölk mot mjölkfri ersättningsprodukt.

Näringsvärdet är beräknat på hela satsen.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

169

Kommentarer

Anna

2020-08-23

Familjens favorit! Brukar ta valnötter istället, och rågkross istället för solrosfrön. Om vi har torkade aprikoser är det supergott att slänga i också! Smör o ost på mackorna, svårt att sluta äta :)

Jenny

2020-05-24

Lättbakat och gott. Byt ut nötter mot valfria andra. Strö över lite flingsalt. 5/5

Camilla

2020-05-22

Älskar detta recept, har bakat detta bröd hur många gånger som helst. Jag slänger i de nötter jag har hemma och tar olika yoghurt istället för fil. Perfekt med jordnötssmör.

Näringsvärde per portion

Energi 9537 KJ / 2279 kCal
Fett 90 g
Salt 8.02 g
Kolhydrater 283 g
Protein 60 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept