Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Banan- och nutellakrok

Dessa banan- och nutellakrokar är perfekt till utflykten! Nyp ihop degen runt den smarriga fyllningen och förvara dem i frysen tills dagen före de ska avnjutas. Grädda dina smarriga krokar i några minuter och du har ett mumsigt fikabröd!

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2008
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 20 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Dela Grunddegen i 20 delar (för 20 st). Kavla ut varje del till en rektangel (ca 10x15 cm).
  2. Bre ca 1/2 msk nutella i mitten av varje degkaka. Skiva bananen på längden och skär sedan i tunna skivor. Lägg bananen över nutellan. Strö över kokos.
  3. Nyp ihop degen runt fyllningen och forma till avlånga bullar. Böj dem till krokar. Lägg på bakplåtspapper på brickor. Frys in.
    Kvällen före utflykten: Lägg de frysta bröden på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Täck med folie. Ställ in i kylen över natten.
    På morgonen: Sätt ugnen på 225°C.
  4. Pensla med uppvispat ägg. Strö över kokos och råsocker. Ställ i ugnen ca 12 minuter.

För alla

Innehåller mjölk.
Gör glutenfri: gör glutenfri deg.
Gör äggfri: pensla med filmjölk eller olja.

Ingredienser

Portioner: 20 st
  • 1 sats grunddeg (se länk nedan)
  • 1 1/4 dl nutella
  • 3 bananer
  • 1 1/2 dl kokos + kokos att strö över
  • ägg till pensling
  • 2 msk råsocker (eller pärlsocker)
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?