Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Varm choklad på pinne

En lyxigare variant av varmchoklad där du själv bestämmer vad som ska finnas med. Går både att frysa in och användas direkt. Passar även perfekt att ge bort i present med lite cellofanpapper runt, det är alltid uppskattat med hemmagjorda kreationer!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Smält chokladen, blanda i kakao och mjölk.
  2. Smörj isformen med matolja. Rör om och fördela chokladsmeten i formen.
  3. Stoppa ned en glasspinne per fack.
  4. Topping: Toppa eventuellt med kakao eller skumbilar och låt sedan stelna i kylen. 
  5. Till servering: Doppa i en kopp med varm mjölk och rör runt till chokladen löst upp sig. Drick och njut!

För alla

Innehåller laktos och mjölkprotein.
Fri från gluten och ägg.

Recept och bild i samarbete med Cloetta.

Tips

Slå in klubborna i cellofanpapper och knyt med ett band för att göra en fin present.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 1/2 plopp mjölkchoklad (à 75 g)
  • 4 tsk kakao
  • ca 2 msk mjölk
  • 1 form för isbitar (gärna stora fack)
  • matolja (till formen)
  • 4 glasspinnar (fler om facken i formen är små)
Topping
  • ev kakao eller godis (gärna ahlgrens bilar)
Till servering
  • varm mjölk
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer