Banan- och filmjölksbröd

Övermogna bananer är den perfekta ingrediensen till det här lättbakade och saftiga filmjölksbrödet med en härligt nötig smak av hasselnötter. Bikarbonat gör att degen kan gräddas direkt. Resultatet är ett ”kakbröd” som passar lika bra till frukost som fika!
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2015

Gör så här
00:50:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat på hela satsen.
Energi9537 KJ / 2279 kCal
Fett90 g
Salt8.02 g
Kolhydrater283 g
Protein60 g
Kommentarer
6 stSnabbt, enkelt och supergott! En favorit hos oss. Rekommenderas verkligen.
Pernilla
Familjens favorit! Brukar ta valnötter istället, och rågkross istället för solrosfrön. Om vi har torkade aprikoser är det supergott att slänga i också! Smör o ost på mackorna, svårt att sluta äta :)
Anna
Lättbakat och gott. Byt ut nötter mot valfria andra. Strö över lite flingsalt. 5/5
Jenny
Älskar detta recept, har bakat detta bröd hur många gånger som helst. Jag slänger i de nötter jag har hemma och tar olika yoghurt istället för fil. Perfekt med jordnötssmör.
Camilla
Supergott bröd, helt magiskt. Blev snabbt en favorit både här hemma och på jobb. Phiadelphiaost och tomat på... mums
Cecilia
Mycket saftigt och gott. Bytte ut hasselnötterna mot cashewnötter eftersom det fanns hemma. Blev verkligen superbra!
Tina