Bami goreng | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Bami goreng

Detta recept på Bami goreng kommer bli otroligt uppskattat av både vuxna och barn. Het sambal oelek möter söt ananas i en underbar smakexplosion som är både enkel och snabblagad. Blanda ner salta räkor och ananasbitar just före du serverar.

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 1998
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och hacka löken. Skölj, kärna ur och strimla paprikorna. Fräs lök och paprika i olja. Strö över curry.
  2. Blanda ner japanska glasnudlar. Häll på vatten och ca 1/2 dl spad (för 4 port) från ananasburk. Smula i grönsaksbuljongtärning och krydda med sambal oelek. Koka ca 2 minuter.
  3. Vänd ner skalade räkor och ananas skuren i fina bitar. Servera.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 gul lök
  • 1 röd paprika
  • 1 grön paprika
  • 2 msk olja
  • 1 tsk curry
  • 200 g japanska glasnudlar
  • 3 1/2 dl vatten
  • 1 burk ananas i skivor eller bitar
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 2 tsk sambal oelek
  • 200 g skalade räkor
Lägg till i inköpslistan