Balsamicorostad kycklingfilé med morötter och fetaoströra

15
1
Balsamicorostad kycklingfilé med morötter och fetaoströra

Grönsakerna rostas i ugnen och kycklingfiléerna marineras i balsamvinäger och honung och får därmed en sötsyrlig smak. Till detta en fetaoströra.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 17 2012

Balsamicorostad kycklingfilé med morötter och fetaoströra

Ingredienser

4 portioner
500 g
morötter
500 g
fast potatis
1
hel vitlök
2 msk
olja
1 tsk
torkad timjan
-
salt och peppar
600 g
kycklingfilé
3 msk
balsamvinäger
1 msk
flytande honung
1 dl
crème fraiche
150 g
fetaost
1/2
huvud savoykål
1 msk
olja
1/2 dl
vatten

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche och fetaost.
Gör mjölkproteinfri: uteslut fetaosten och byt ut crème fraichen mot mat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Under 45 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

15

Kommentar

Anna

4/10/2020

Jag hade nog lagt kycklingen i marinaden mycket längre för att den skulle ta smak av den, annars gott betyg till receptet.

Näringsvärde per portion

Energi 2803 KJ / 671 kCal
Fett 29.9 g
Kolhydrater 47.6 g
Protein 48 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept