Balsamicorostad kycklingfilé med morötter och fetaoströra
Grönsakerna rostas i ugnen och kycklingfiléerna marineras i balsamvinäger och honung och får därmed en sötsyrlig smak. Till detta en fetaoströra.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 17 2012
Ingredienser
4 portioner
500 g morötter
500 g fast potatis
1 hel vitlök
2 msk olja
1 tsk torkad timjan
salt
peppar
600 g kycklingfilé
3 msk balsamvinäger
1 msk flytande honung
1 dl crème fraiche
150 g fetaost
1/2 huvud savoykål
1 msk olja
1/2 dl vatten
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2803 KJ / 671 kCal
Fett29.9 g
Kolhydrater47.6 g
Protein48 g
Kommentarer
Riktig gott. Stekte spetskål istället för savoy. Smakade mycket bra. Stort +
Ann-charlotte
2022-03-25Jag hade nog lagt kycklingen i marinaden mycket längre för att den skulle ta smak av den, annars gott betyg till receptet.
Anna
2020-04-10