Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Bakpotatis med räkröra

(25)
1-4 TIM | Medel
Kommentarer
Spara
Börja laga

Festliga och goda bakpotatisar med räkröra av räkor, gurka, rödlök och minifraiche. Dessa läckra potatisar med röran av räkor kan till stor del tillagas i förväg.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2005
Till Buffé

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 bakpotatisar
  • 2 små rödlökar
  • 1 stor knippa dill
  • 4 dl minifraiche
  • 4 tsk sötstark senap
  • 1 liten gurka
  • 300 g skalade räkor
  • salt
  • svartpeppar
Lägg till i inköpslistan

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Beräkna 1 potatis per person. Skölj bakpotatisen och stick några hål i den med en provsticka. Baka mitt i ugnen på galler i 50-60 minuter. Låt vila en kort stund. Skär ett kryss i varje potatis med en liten vass kniv. Tryck ihop potatisen så att den öppnar sig. Använd gärna en hadndduk så bränner du inte fingrarna. Fyll med en god röra.
  3. Skala och finhacka rödlöken. Skär dillen fint. Blanda med minifraiche och senap.
  4. Skär gurkan i små tärningar och blanda i röran. Rör i räkorna, men spara några till garnering. Salta och peppra. Servera röran i bakpotatisarna.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg men innehåller mjölk och laktos.
Gör laktos- och mjölkfri: använd Sour Supreme (innehåller soja) eller krämig tofu i stället för minifraiche.

Näringsvärde
Per portion

Fett: 6,5 g
Energi
1380 kJ / 330 kCal
Läs mer om näringsvärden