UNDER 45 MIN | Medel

Bakat äpple

Ugnsbakade äpplen med vitlök och färska örter är ett mycket gott tillbehör till grillat. Vinäger och smör lyfter sötman i äpplena. Välj gärna ett svenskt äpple, som Robinola.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2017
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Dela äpplena på hälften. Gröp ut kärnorna. Lägg äpplena i en ugnsform. Ringla över vinägern.
  3. Skala och skiva/hacka vitlöken. Strö över äpplena. Dela smöret i 8 bitar/skivor och lägg på (för 4 port).
  4. Grovhacka örtkryddorna (ej stjälkarna om de är grova) och toppa med dem.
  5. Baka i ugnen ca 40 minuter, tills äpplena är mjuka och smakrika.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 röda svenska äpplen (gärna Robinola)
  • 4 msk äppelcidervinäger
  • 2 vitlöksklyftor
  • 100 g smör
  • 4 timjankvistar
  • 2 - 3 rosmarinkvistar

Näringsvärde
Per portion

Energi 1087 kJ / 260 kCal