Bakade plommon med yoghurt

Betyg 3.9 av 5.9 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Bakade plommon med yoghurt

Ugnsbakade plommon gör sig fint tillsammans med kryddor som kanel och kardemumma, krämig yoghurt, krispiga nötter samt frisk mynta. Servera de bakade plommonen till frukost, brunch eller som enkel dessert.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2020

Bakade plommon med yoghurt

Ingredienser

4 portioner
4 plommon
smör eller olja (till formen)
1 tsk malen kanel
1/2 tsk mortlad kardemumma
2 msk flytande honung

Till servering

naturell yoghurt (10%)
hackade nötter (t ex jordnötter)
färsk mynta

Gör så här

00:20:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi498 KJ / 119 kCal
Fett6 g
Salt0.02 g
Kolhydrater13 g
Protein3 g

Testa liknande recept

  • Plommonsoppa med kardemummapannacotta
    Betyg 3.5 av 5.6 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Kryddiga plommon med honung och mandel
    Betyg 3.5 av 5.15 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Knäckig plommonpaj
    Betyg 3.7 av 5.7 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Körsbärskompott
    Betyg 3.5 av 5.4 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad