Bakade plommon med getostkräm och mynta

Betyg 4.5 av 5.10 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Bakade plommon med getostkräm och mynta

En härlig dessert där smakkompisarna plommon och getost möts. Tillsammans med mynta bildar de en oslagbar trio! Perfekt när du letar efter en enkel men lyxig dessert att servera efter middagen.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2019

Bakade plommon med getostkräm och mynta

Ingredienser

4 portioner
300 g plommon
3 msk råsocker
2 msk olivolja
1 1/2 dl vispgrädde
50 g färsk getost
1/2 dl florsocker
1 dl mynta

Gör så här

00:20:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

2 st
  • Det här var så fantastiskt gott!

    Anna-karin

  • Det var svårt att blanda getosten med grädden, och plommonen blev ganska sura. Lät gott, men vi blev besvikna.

    Lina

Näringsvärde per portion

Energi1508 KJ / 360 kCal
Fett25 g
Salt0.5 g
Kolhydrater29 g
Protein4 g

Testa liknande recept

  • Cobbler med plommon och mynta
    Betyg 4.6 av 5.11 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Plommonchutney
    Betyg 3.7 av 5.13 personer har röstat
    Receptet har 7 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Vaniljkokta plommon med myntagrädde
    Betyg 3.6 av 5.10 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Grillade nektariner och persikor
    Betyg 3 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad