Bakade äpplen med nöt- och frötäcke

Betyg 3.7 av 5.18 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Bakade äpplen med nöt- och frötäcke

Laga en enkel dessert där äpplen med kardemumma och kanel täcks med ett härligt täcke av havregryn, nötter och frön och bakas gyllene i ugnen. Servera nygräddad med en klick yoghurt. Mums!

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2019

Bakade äpplen med nöt- och frötäcke

Ingredienser

6 portioner
4 äpplen
1/2 tsk malen kardemumma
1/2 tsk malen kanel
3 dl blandade nötter och frön
1 dl havregryn
3/4 dl honung
2 msk neutral olja (+ extra till formen)
1/2 tsk flingsalt

Till servering

yoghurt (10%)
honung

Gör så här

00:00:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

2 st
  • Förstek äpplena och lägg på frö-nötblandningen när 15-20 min återstår.

    Camilla

  • Minska några minuter, mandel och nötter tar lätt för mycket färg av 30 minuter i 200 grader.

    Gunilla

Näringsvärde per portion

Näringsvärdet är beräknat utan yoghurt och honung till servering.
Energi1319 KJ / 315 kCal
Fett24 g
Salt1 g
Kolhydrater19 g
Protein5 g

Testa liknande recept

  • Världens godaste äppelsmulpaj
    Betyg 4.4 av 5.3534 personer har röstat
    Receptet har 500 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Äppelpaj med mandelsmul
    Betyg 3.6 av 5.48 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Knäckig plommonpaj
    Betyg 3.7 av 5.7 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Päron- och lingonpaj
    Betyg 3.5 av 5.21 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad