Bakade ägg med sparris och spenat

Betyg 4.6 av 5.13 personer har röstat
Receptet har 3 kommentarer
Bakade ägg med sparris och spenat

En grön variant på den populära brunchrätten shakshuka, här bakas ägg i en stekpanna med grön sparris och spenat. Toppa med crème fraiche och gräslök och servera med bröd.  

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2024

Bakade ägg med sparris och spenat

Ingredienser

6 portioner
250 g grön sparris
2 msk olivolja
1 riven vitlöksklyfta
200 g färsk bladspenat
6 ägg
2 krm salt
1 dl crème fraiche
1 msk finrivet citronskal
4 msk finskuren gräslök

Till servering

bröd

Gör så här

00:04:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

3 st
  • Mycket gott men nästa gång skippar kag creme fraiche & river citronen över tillsammans med gräslöken - det blev för krämigt med både ägg & creme fraiche för min smak. Funderade också på om det skulle funka med aioli istället för creme fraiche. Men som sagt mycket gott & snabblagat!

    Cecilia

  • Otroligt gott

    Eva

  • Väldigt gott. Dock behövs koll så att inte äggen blir ”överkokta”!

    Anders

Näringsvärde per portion

Näringsvärdet är beräknat utan bröd.
Energi793 KJ / 189 kCal
Fett16 g
Salt1 g
Kolhydrater2 g
Protein10 g

Testa liknande recept