Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Bakad spetskål med BBQ-glaze

På grillen blir spetskålen härligt mjuk. Välj helst en söt barbecuesås för den rätta, karamelliga effekten. Kålen går även bra att tillaga i ugnen. Utmärkt som tillbehör till grillat kött eller som grönt tillbehör till en god korv.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2014
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär spetskålen i 4 klyftor (för 4 portioner). Pensla med oljan. Krydda runt om med salt och peppar.
  2. Grilla kålen på indirekt värme med lock tills den känns mjuk. Vänd den då och då. 
  3. Pensla i omgångar mot slutet med barbecuesåsen, passa noga så att det inte bränns.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg, men kontrollera innehållet i bbq-såsen

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 spetskål (à ca 400 g)
  • 2 msk olivolja
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 dl söt barbequesås
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 464 kJ / 111 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept