Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Enkel

Bakad sötpotatis med fetostkräm

Denna underbart goda och lättlagade bakade sötpotatis med fetaostkräm kommer bli familjens favorit! Lägg bara ner din mumsiga röra av mixad fetaost och crème fraiche eller gräddfil i varje varm sötpotatis och toppa med mild gräslök före servering.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2000
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Baka 1 sötpotatis per person. Beräkna 1-1 1/2 timme i 200°C.
  2. Skär ett snitt i potatisen när den är färdig och tryck med tumme och pekfinger i botten på potatisen så att den öppnar sig.
  3. Fetaostkräm: Mixa fetaost med crème fraiche eller gräddfil. Man kan också ta lika delar cottage cheese och fetaost och en liten skvätt matlagningsgrädde. Krydda med svartpeppar.
  4. Lägg en klick kall kräm i varje potatis och toppa med gräslök.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche och laktosfri fetaost.
Gör mjölkproteinfri: byt ut fetaost mot tofu eller annan mjölkproteinri ost. Byt ut crème fraiche mot imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 1
  • 1 sötpotatis (per person)
Fetaostkräm
  • 100 g fetaost
  • 1 dl crème fraiche
  • svartpeppar
  • gräslök
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?