Bakad rotselleri med brynt salviasmör och hasselnötter

Betyg 5 av 5.25 personer har röstat
Receptet har 3 kommentarer
Bakad rotselleri med brynt salviasmör och hasselnötter

Rotsellerin bakas i ugn och serveras i bitar tillsammans med brynt salviasmör, ruccola och rostade, hackade hasselnötter som tillför krisp. En underbar lakto-ovo-vegetarisk rätt till julbordet!

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2018

Bakad rotselleri med brynt salviasmör och hasselnötter

Ingredienser

6 portioner
1 rotselleri (à ca 800 g)
2 msk rapsolja
1 tsk salt
100 g smör
2 dl färsk salvia
1 dl hackade rostade hasselnötter
65 g rucola
2 krm svartpeppar

Gör så här

01:00:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

3 st
  • Super gott!

    Magusia

  • Riktigt gott!

    Annika

  • Fantastiskt bra recept!

    Lena

Näringsvärde per portion

Energi1171 KJ / 280 kCal
Fett26 g
Salt2 g
Kolhydrater8 g
Protein3 g

Testa liknande recept

  • Svamp- och sellerisoppa
    Betyg 3 av 5.21 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet är ett klimartsmart val.
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Bakad selleri med stiltoncréme
    Betyg 4.4 av 5.16 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad